Rețetă de ciorbă de fasole cu costiță afumată. Mâncărurile tradiționale vor ocupa întotdeauna un loc fruntaș în „topul' gurmanzilor. Dacă vă este dor de preparatele delicioase pregătite de mama acasă, ei bine, puteți încerca să le faceți chiar la dumneavoastră în bucătărie. Rețeta de ciorbă de fasole cu costiță afumată propusă de Mirela Vaida e foarte simplă și tare gustoasă!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de ciorbă de fasole cu costiță afumată. Ciorbele reprezintă preparatul perfect, atunci când vreți să vă potoliți foamea cu o mâncare rapidă și caldă. Mirela Vaida a dezvăluit câteva dintre secretele sale în ale gastronomiei și a propus o rețetă de ciorbă de fasole cu costiță afumată perfectă pentru întreaga familie. Trebuie doar să urmăriți pas cu pas indicațiile ei!
Citește și: Rețetă de dulceață de ardei iute cu capia
Citește și: Rețetă de parmigiana de vinete.Un preparat clasic italian
Citește și: Rețetă prăjitură Regina Maria.Gustul copilăriei tale
Citește și: Rețetă de ghiveci de legume cu vinete.Ușor de preparat!
Rețetă de ciorbă de fasole cu costiță afumată – Ingrediente
fasole uscată
4-5 cepe
2 morcovi
verdeață după gust
bulion
cârnat afumat
costiță afumată
slănină
tarhon
cimbru uscat
sare
piper
Rețetă de ciorbă de fasole cu costiță afumată – Mod de preparare
1. Începeți prin a pune fasolea uscată la înmuiat. Nu trebuie lăsată foarte mult timp, iar durata depinde de soiul pe care-l folosiți. Aceasta se fierbe de trei ori, iar a patra oară apa trebuie păstrată pentru a o folosi în combinație cu restul ingredientelor.
2. Câtă vreme fasolea fierbe în oală, vă puteți ocupa de legume. Acestea trebuie tăiate cubulețe de mărime medie, pentru a fi ușor de mâncat.
3. După ce ați terminat cu legumele, procedați la fel și cu carnea. Trebuie să tăiați pe rând slăninca, cârnatul afumat și costița afumată. Toate acestea vor da un gust irezistibil mâncării.
4. Separat, puneți într-o altă oală uleiul la încins. Mai apoi, puteți adăuga cubulețele de ceapă. Acestea reprezintă ingredientul secret al prezentatoarei TV. Aceasta trebuie călită bine, notează site-ul spynews.ro, până ce capătă o culoare aurie.
5. După ce ați călit ceapa, adăugați morcovul. Puneți apoi și bulionul și amestecați ușor. Pentru un plus de savoarea, condimentați preparatul cu sare și piper după gust.
6. Amesecați continuu, iar ulterior adăugați și cele trei tipuri de carne afumată. Se lasă totul pe foc timp de câteva minute, iar apoi puteți adăuga condimentele și bulionul. Nu vă opriți din amestecat, pentru că riscați ca preparatul să se lipească de fundul oalei.
7. Când preparatele s-au călit destul, puteți pune și fasolea fiartă. La final, adăugați apa, iar mai apoi și celalalte condimente. Lăsați totul la fiert încă câteva minute, însă nu foarte mult, pentru că fasolea e deja fiartă.
8. Pentru a da o aromă și mai intensă mâncării, puteți adăuga opțional și o crenguță de cimbru. Poftă bună!
Sursă foto: Instagram