Rețetă de ciorbă rădăuțeană. A fost inclusă în lista celor mai bune ciorbe din lume. Taste Atlas a plasat ciorba rădăuțeană în top 10 al celor mai delicioase supe de pui, alături de supa cu tăieței. Este un preparat gustos și extrem de sănătos. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Ciorba rădăuțeană a fost inclusă de Taste Atlas în lista celor mai bune ciorbe din lume. Este un preparat delicios și care cu siguranță va reuși să-ți încânte papilele gustative. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru această mâncare, iar modul de preparare este unul simplu.
Rețetă de ciorbă rădăuțeană. Ingrediente
-un piept de pui
-un morcov
-un păstârnac
-o rădăcină de pătrunjel
-o bucată mică de țelină
-o ceapă medie
-3 litri de apă
-3 gălbenușuri de ou
-200 ml de smântână grasă, cu minim 20% grăsime
-3-4 căței de usturoi
-o lingură de oțet
-sare
-piper
-pătrunjel verde pentru decor
Rețetă de ciorbă rădăuțeană. Mod de preparare
Pune pieptul de pui într-o oală cu 3 litri de apă rece și o linguriță de sare. Când începe să fiarbă, îndepărtează spuma care s-a format deasupra. Adaugă legumele întregi și lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, până când carnea este fragedă.
Scoate pieptul de pui și legumele din supă. Taie pieptul de pui în fâșii subțiri. Morcovul fiert se poate da pe răzătoare sau tăia cubulețe, restul legumelor pot fi aruncate sau pasate pentru a îngroșa ciorba.
Într-un bol mai mare, bate gălbenușurile cu smântâna. Adaugă treptat câteva polonice de supă fierbinte peste acest amestec, amestecând încontinuu, pentru a-l aduce la temperatura ciorbei și pentru a nu se forma biluțe de smântână.
Pune înapoi în oală pieptul de pui și morcovul. Adaugă mujdeiul de usturoi, mai exact usturoiul pisat amestecat cu puțină apă. Toarnă încet amestecul de smântână și gălbenușuri în ciorbă, amestecând încontinuu, pentru a evita brânzirea. Potrivește gustul cu sare, piper și oțet.
Ciorba rădăuțeană se servește fierbinte, cu pătrunjel tocat deasupra. Poți adăuga smântână și ardei iute pentru un gust mai intens. Poftă bună!
Ciorba rădăuțeană a fost inclusă în lista celor mai bune ciorbe din lume
Ciorba rădăuțeană a fost recunoscută la nivel internațional, fiind inclusă de Taste Atlas în clasamentul celor mai bune zece ciorbe de pui din lume.
Deși bucătăria românească este bogată în rețete de ciorbă, puține dintre ele se bucură de aceeași popularitate și apreciere ca această specialitate. Gustul său unic nu este îndrăgit doar de români, ci și de experți culinari din întreaga lume.
Taste Atlas a plasat ciorba rădăuțeană în top 10 al celor mai delicioase supe de pui, alături de supa cu tăieței. Supa cu tăieței ste o specialitate renumită în zona Banatului, unde se prepară după o rețetă autentică.
Pentru a obține o supă cu tăieței savuroasă, este necesară o carne mai grasă, iar procesul de fierbere poate dura între 3 și 4 ore. După o astfel de supă, specialiștii culinari recomandă încercarea celebrei ciorbe rădăuțene.
„În supă regăsim atât proteine, cât și carbohidrați, care vin din tăiței, vitamine, minerale, din legume și colagen', a explicat nutriționistul Olivia Micșa, potrivit observatornews.ro.
Sursa foto: YouTube