Clătitele cu carne de curcan și sos pesto reprezintă o idee excelentă pentru momentele când nu știi ce să mai gătești. Rețeta se prepară în mai puțin de o oră și va strânge toți membrii familiei în jurul mesei. Mai jos, regăsești ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Această rețetă se prepară extrem de simplu și poate constitui o idee excelentă pentru un prânz în familie. Dacă nu sunteți adeptul cărnii de curcan, ingredientul poate fi înlocuit cu carne de pui.
Citește și: Rețetă de gelato cu lămâie
Citește și: Rețetă de piept de curcan la cuptor
Citește și: Trei idei de rețete cu tapioca
Citește și: Rețetă de dovlecei la cuptor cu brânză și usturoi
Rețetă de clătite cu carne de curcan și sos pesto – Ingrediente
8 clătite
20 ml ulei
4 fire ceapă verde
200 g piept de curcan fiert
100 g roșii uscate
200 g brânză de capră
50 g ardei copți
Pentru sosul pesto:
200 g frunze proaspete de busuioc
100 g parmezan
100 ml ulei de măsline
50 g semințe de pin sau nuci
3 căței de usturoi
1 praf de sare
Rețetă de clătite cu carne de curcan și sos pesto – Mod de preparare
1. Ceapa verde se spală, se curăță și se prăjește într-o tigaie cu ulei. Ulterior, adăugați bucățile de piept de pui, roșiile cubuleţe și ardeii copți.
2. Când legumele se răcesc, adăugați brânza de capră și amestecați bine.
3. Pentru preparare sosului pesto, puneți toate ingredientele menționate într-un blender și amestecați până obțineți o compoziție fină, potrivit clickpentrufemei.ro.
4. Acum, umpleți clătitele cu amestecul de legume și piept de curcan. La final, acestea se leagă cu firele de la ceapa verde. Clătitele se servesc cu sos pesto.
Sursa foto: Freepik