Rețetă de clătite de ovăz cu somon și brânză de vaci

.

Rețetă de clătite de ovăz cu somon și brânză de vaci. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, atunci pregătește această mâncare. Noi îți vom spune care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare. Suntem siguri de faptul că acest preparat va reuși să-ți încânte papilele gustative. Îți vom spune de pe acum poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI


Dacă nu mai ai idee ce să le pregătești celor dragi ție, atunci încearcă rețeta de clătite de ovăz cu somon și brânză de vaci. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru această delicatesă, iar modul de preparare este unul simplu.

Citește și: Rețetă de zacuscă cu morcovi, vinete și ardei copți

Citește și: Rețetă de ruladă cu gem de prune și nucă

Citește și: Alexandru Ciucu susține că divorțul de Alina Sorescu a fost „traumatizant': „Am avut cred că două luni în care nu am pus aproape nimic în gură'. Raisa și Carolina resimt tensiunile dintre părinții lor / EXCLUSIV


Citește și: Claudia Pătrășcanu, după victoria în instanță care îi permite să apară la TV cu băieții ei: „Am ocazia de a munci cinstit, aproape de copiii mei’

Ingrediente pentru rețeta de clătite de ovăz cu somon și brânză de vaci

Pentru clătite:

-200 g de fulgi de ovăz

-50 g de făină integrală

-2 ouă

-300 ml de lapte

-sare

-1 plic de praf de copt

-ulei pentru prăjit

Pentru umplutură:

-2 castraveți

-200 g de brânză de vaci

-1 lămâie

-200 g de somon sărat sau afumat

-sare

-piper


-busuioc verde

Mod de preparare pentru rețeta de clătite de ovăz cu somon și brânză de vaci

Pentru a pregăti clătitele, începe prin a combina fulgii de ovăz cu laptele într-un bol și lasă amestecul să stea timp de 10-15 minute, pentru a obține o textură mai fină și a ușura prăjirea. După ce fulgii de ovăz au absorbit o parte din lapte, adaugă ouăle, făina integrală, praful de copt și un praf de sare. Amestecă totul bine până obții un aluat uniform, de o consistență potrivită.


Încălzește o tigaie la foc mediu, adaugă puțin ulei și toarnă un polonic de aluat, întinzându-l pentru a forma clătite subțiri. Prăjește-le pe fiecare parte timp de 2-3 minute, până capătă o culoare aurie, și repetă până termini aluatul, păstrând clătitele calde.

Pentru umplutură, amestecă brânza de vaci cu suc de lămâie, sare și piper, obținând o cremă fină, care va completa perfect gustul somonului. Taie castraveții proaspeți în felii subțiri sau bastonașe, pentru o textură crocantă și răcoritoare.


Aceste clătite cu ovăz, somon și brânză de vaci pot fi servite atât calde, cât și reci, fiind o opțiune excelentă pentru un brunch elegant sau ca aperitiv festiv. Poftă bună!

Sursa foto: YouTube