Rețetă de clepezeu

.

Rețetă de clepezeu. Acest preparat este originar din Ardeal și are la bază numai trei ingrediente. Dacă vreți să încercați o rețetă românească veche, mai jos veți regăsi pașii necesari pentru prepararea acesteia. Iată ingredientele necesare și modul de prepapare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Această rețetă provine din zona Ardealului și face parte din a doua ediție a programului de educație culinară Descoperă tradiţiile culinare româneşti!’. Preparatul este gata în numai câteva minute și nu aveți nevoie de prea multă îndemânare în bucătărie.

Citește și: Rețetă de pui Kiev

Citește și: Rețeta mușuroi de cârtiță cu banane

Citește și: Rețetă de dolmas sau sarmale turcești

Citește și: Rețetă de supă de curcan cu găluște

Rețetă de clepezeu – Ingrediente


250 g caș

150 g mălai

2-3 linguri de untură sau unt.

Rețetă de clepezeu – Mod de preparare

1. Într-o cratiță sau într-o tigaie, se încinge untul sau untura.

2. Ulterior, se pune cașul fărămițat. După ce se formează o pastă, se adaugă mălaiul, potrivit unica.ro.

3. Preparatul poate fi servit cu lapte bătut sau cu iaurt.

Sursa foto: Freepik