Rețetă coastă de porc la cuptor. Dacă ai poftă de o coastă de porc bine facută la cuptor, trebuie să încerci neapărat această rețetă. Ai nevoie de doar 1 kilogram de coastă, de cârțiva cartofi și vei obține o masă extrem de delicioară și sățioasă.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă coastă de porc la cuptor. Dacă îți stă gândul la o coastă de porc la cuptor, făcută ca la restaurant, trebuie să faci această rețetă. Pregătește ingredientele de care ai nevoie și apucă-te de treabă.
Citește și: Rețetă de ruladă de porc.Gust aparte
Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou
Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi
Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat
Rețetă coastă de porc la cuptor. Ingrediente
1 kilogram coastă de porc
3-4 cartofi
ulei de floare soarelui sau de măsline
boia
sare
piper
cimbru
Rețetă coastă de porc. Mod de preparare
- Într-un bol încăpător putem coasta de porc și adăugăm uleiul și condimentele.
- Amestecăm bine și lăsăm la macerat pentru 3-4 ore.
- După cele 4 ore în care am lăsat la macerat carnea, acum o putem pune într-o tavă încăpătoare.
- Adăugăm în jur de 100-150 de ml apă deasupra și acoperim cu o folie. O dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.
- În timp ce lăsăm cartea la făcut, curățăm cartofii și îi tăiem în bucățele egale. Scoatem coasta și punem cartofii în tavă și băgăm la cuptor pentru 15-20 de minute.
- După cele 20 de minute, adăugăm coasta din nou în tava, alături de cartofi și mai lăsăm pe foc pentru încă 10-15 minute.
- Scoatem coasta din cuptor și servim alături de o salată de murături.
Poftă bună!
sursă foto- Pixabay