Rețetă de cod la cuptor în sos de iaurt aromatizat

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de cod la cuptor în sos de iaurt romatizat. Codul este un pește extrem de valoros din punct de vedere culinar și nutrițional, având numeroase beneficii pentru sănătate.Codul este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să consume o hrană sănătoasă, cu un conținut redus de calorii și grăsimi, fiind potrivit și pentru persoanele care își doresc să mențină sau să piardă în greutate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de cod la cuptor în sos de iaurt aromatizat. Codul este o sursă excelentă de proteine de calitate, necesare pentru construirea și repararea țesuturilor din organism. Codul este o sursă bună de acizi grași omega-3, precum EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Acești acizi grași esențiali sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului, ajutând la reducerea inflamațiilor și susținând funcția cerebrală.

Rețetă de cod la cuptor în sos de iaurt aromatizat. Ingrediente

  • 4 bucăți de file de cod
  •  1 și 1/2 lingurițe ulei de măsline
  •  90 g pesmet (sau pâine uscată fărâmițată)
  •  100 g iaurt gras
  •  3 linguri parmezan
  •  1 legătură pătrunjel tocat
  •  1/2 legătură busuioc proaspăt tocat (sau 1 și 1/2 lingurițe busuioc uscat)
  •  2-3 căței de usturoi tocați
  •  1 lămâie mare
  •  sare și piper după gust
  •  1/2 linguriță paprika

Rețetă de cod la cuptor în sos de iaurt aromatizat. Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul. Tapetează o tavă cu unt și hârtie de copt.
  2. Într-un bol mic combină uleiul de măsline cu pesmetul.
  3. Într-un bol mediu combinp iaurtul, parmezanul, pătrunjelul, busuiocul, usturoiul pisat, cam 80% din zeama de la lămâie, sare și piper după gust și paprika. Unge cu mixtura de iaurt aromatizat fiecare file de cod în parte, apoi pune deasupra combinația de pesmet și ulei de măsline, pe care trebuie să o presezi cu fundul lingurii, ca să formeze o crustă. Pune bucățile de pește (cu crusta în sus, desigur) în tava dinainte pregătită.
  4. Dă tava la cuptorul încins timp de 12-15 minute (în funcție de grosimea bucăților).

FOTO: PIxabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton