Rețetă de conopidă la cuptor

 Matei Bianca
.

Rețetă de conopidă la cuptor. Acest preparat este unul simplu, care cu siguranță va reuși să vă încânte papilele gustative. Este o mâncare cu care veți putea să-i impresionați pe cei mai dragi oameni din viețile voastre. Se poate pregăti în orice perioadă a anului, fiind un preparat ușor de gătit. Noi îți vom spune care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru această delicatesă, dar și care este modul de preparare.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Conopida nu este o legumă preferată de români, astfel că aceștia preferă să o consume murată sau, de cele mai multe ori, prăjită. Pentru a vă bucura de o mâncare delicioasă cu conopidă, atunci trebuie neapărat să gătiți conopida la cuptor. Acest preparat conține un sos gustos, care se gătește foarte ușor, din doar câteva ingrediente pe care cu siguranță le aveți în casă.

Rețetă de conopidă la cuptor

Rețeta de conopidă la cuptor este simplă și nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat gustos, care cu siguranță va reuși să vă încânte papilele gustative. Noi îți vom spune pas cu pas cum să îl gătiți.

Citește și: Rețetă de ciocolată Dubai. Cristina Șișcanu a pregătit faimosul desert care a devenit viral: „E crocantă! Bună, foarte bună!'

Citește și: Rețetă de papară cu jumări

Citește și: Cum gestionează Cristina Stroe și Damian Drăghici certurile în relație: „Amândoi avem momente de orgoliu. El are un mod foarte special de a-mi spune cât de mult mă iubește. Punctul nostru sensibil…” / EXCLUSIV

Citește și: Adrian Nartea a povestit cum a decis să facă echipă cu nepotul Monicăi Davidescu, Cosmin Vîjeu, la Asia Express: „Participarea nu a fost plănuită, dar a stat pe masa mea de oportunități aproape 8 luni” / EXCLUSIV

Ingrediente pentru rețeta de conopidă la cuptor

-o conopidă

-sare

-piper

-paprika afumată

-praf de usturoi

-busuioc uscat

-un sos obținut din 2 linguri de ulei de măsline

-iaurt grecesc

-brânză feta sau telemea de vacă

-pentru topping: ulei de măsline, 2 căței de usturoi, mărar proaspăt, sare, piper și suc de lămâie

Mod de preparare pentru rețeta de conopidă la cuptor

Conopida la cuptor se prepară foarte ușor și rapid. Conform Cosânzenele Gătesc, rezultatul final este delicios, iar cheia succesului constă în topping-ul adăugat la sfârșit, care îi dă preparatului un gust deosebit.

Este important să urmați rețeta pas cu pas pentru a obține un preparat savuros și aromat. Cu siguranță veți reuși să impresionați musafirii și chiar vă veți încânta familia cu această masă specială.

Pentru început, curățați, spălați și tăiați conopida, așezând buchețelele într-o tavă de cuptor. Sosul se prepară din ulei de măsline și un amestec de condimente: sare, piper, paprika afumată, praf de usturoi și busuioc uscat.

Fiecare buchețel de conopidă se unge cu acest sos, apoi se coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190 de grade timp de 40-50 de minute. La servire, adăugați iaurt grecesc și brânză feta sau telemea.

Nu uitați de toppingul final, care oferă un plus de savoare: ulei de măsline, usturoi, suc de lămâie, sare, piper și mărar sau pătrunjel. Poftă bună!

Sursa foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton