Rețetă de conopidă la cuptor, dietetică

 Radulescu Ruxandra
.

Rețetă de conopidă la cuptor, dietetică. Conopida este o legumă cruciferă sănătoasă și delicioasă, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Conopida are un conținut scăzut de calorii și este bogată în fibre, ceea ce o face o alegere excelentă pentru cei care încearcă să slăbească sau să mențină greutatea. Iată o rețetă delicioasă de conopidă la cuptor dietetică.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de conopidă la cuptor, dietetică. Conopida este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic, vitamina A și vitamina B5. De asemenea, conține minerale precum potasiu, magneziu și fier. Consumul regulat de conopida poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, deoarece conține compuși care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rău”) și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. Iată o rețetă de conopidă la cuptor, dietetică, recomandată de csid.ro.

Citește și: Alina Ceușan, detalii despre Love Island, de la PRO TV. Cine o ajută cu fiul ei în timpul filmărilor: „Mă simt foarte bine că-l pot avea pe Rock alături de mine' / EXCLUSIV

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu au stabilit data nunții: 'Vom dansa primul dans al vieții noastre împreună' / Unde va avea loc evenimentul

Citește și: Bianca Drăgușanu s-a împăcat cu Gabi Bădălău, la două săptămâni de la despărțire: „Chiar nu vreau să discut viața mea’

Citește și: Rihanna, primele imagini cu cel de-al doilea fiu. Ce nume neobișnuit a primit micuțul

Rețetă de conopidă la cuptor, dietetică. Igrediente

  • 1 conopidă, tăiată în buchețele (florete)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 50 de grame de unt topit
  • sare, piper, boia iute, pudră de usturoi – după gust

Rețetă de conopidă la cuptor, dietetică. Mod de preparare

  1. Mai întâi de toate, pornește cuptorul la 220 de grade Celsius și pune o foaie pergament pe o tavă întinsă.
  2. Taie conopida buchețele potrivite și spal-o bine sub jet de apă rece, pentru a scăpa de urmele de pământ și eventualele insecte.
  3. Pune buchețelele de conopidă în tavă și toarnă pe deasupra 2 linguri de ulei și untul topit. Amestecă ușor ca să se combine ingredientele.
  4. Într-un castron mic, amestecă sarea și piperul, boiaua și pudra de usturoi.
  5. Presară peste conopidă acest amestec de condimente. Ai grijă să amesteci, ca să fie acoperită cât mai bine conopida cu mirodenii.
  6. Tava cu conopidă se dă la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute sau până când conopida capătă textura dorită (la jumătatea timpului, întoarce buchețelele de conopidă pe cealaltă parte). Dacă îți place să fie mai moale, laso încă 5-10 minute la cuptor

FOTO: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton