Rețetă conopidă la cuptor. Conopida poate fi integrată în mai multe specialități culinare, nu doar atunci când o bagi la murat. Ei bine, trebuie să încerci această rețetă de conopidă la cuptor. Te vei îndrăgosti iremediabil de acest preparat și cu siguranță îl vei mai încerca.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă conopidă la cuptor. Conopida trebuie consumată de cât mai multe persoane și nu doar sub formă de murături. Încearcă să o integrezi în cât mai multe specialități culinare și o să observi că nu te mai poți despărți de ea.
Rețetă conopidă la cuptor. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara această rețetă de conopidă la cuptor.
Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!
Citește și: Rețetă de supă minestrone.Simplă și gustoasă!
Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi
Citește și: Rețetă de shaorma de post.Ușor de preparat!
Rețetă conopidă la cuptor. Ingrediente
800 g conopidă
150 g ciuperci
20 g unt
40 g făină
2 linguri ulei
300 ml lapte
cașcaval ras
sare
piper
Rețetă conopidă la cuptor. Mod de preparare
- Spălați binele legumele și puneți ciupercile la prăjit, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. După 4-5 minute, adăugăm și le dăm de pe foc. Le vom muta într-o tavă de gătit.
- Vom pune la foc acum conopida și o vom lăsa în jur de 5-6 minute. O scoatem și pe aceasta și o scurgem bine de apă.
- În acest timp ne vom ocupa de sos. Punem untul la topit într-o tigaie, adăugăm făina și începem să amestecăm bine. Ulterior vom adăuga și cei 300 ml de lapte și vom continua să amestecăm, pentru a evita formarea de cocoloașe.
- După ce este gata totul, vom adăuga conopida peste ciuperci, în tavă. Condimentăm cu sare și piper.
- Deasupra vom pune sosul obținut și deasupra vom adăuga cașcavalul ras, în funcție de cât de mult de dorim.
- Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute.
- Scoatem de la cuptor, așteptăm să se răcească și servim!
Poftă bună!
sursă foto- Pixabay