Rețetă de cornulețe cu vișine și nuci. Dacă ți-e poftă de un desert dulce, savuros și care să-ți amintească de copilărie, iată o rețetă care îți va fi de folos. Cornulețele se prepară ușor și sunt gata în aproximativ o oră. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de cornulețe cu vișine și nuci. Cornulețe umplute se prepară după o rețetă tradițională și sunt absolut delicoase. Pentru prepararea acestui desert, nu vei avea nevoie de prea multe ingrediente și nici de multă iscusință în bucătărie. Dacă ți-e dor de gustul deserturilor preparate ca la bunica acasă, nu ezita să încerci această rețetă. Cu siguranță îți vei aminti de atmosfera sărbătorilor de iarnă din copilărie.
Citește și: Budincă de orez cu cardamom și scorțișoară, după rețeta Laurei Cosoi
Citește și: Rețetă medalioane de cartofi și broccoli. Un preparat culinar delicios și ușor de gătit
Citește și: Supă cremă de morcovi cu portocale, după rețeta lui Adi Hădean
Citește și: Rețetă de chec cu maioneză
Rețetă de cornulețe cu vișine și nuci – Ingrediente
450 gr de făină
1 ou
1 pachet de margarină
coaja rasă de la o lămâie
1 plic de zahăr vanilat
1 linguriță de sare
4 linguri de apă minerală
oţet
3 linguri de zahăr
Pentru umplutură:
200 gr de gem de vișine sau 200 gr de vișine pasate
200 gr de nuci
zahăr pudră
Rețetă de cornulețe cu vișine și nuci – Mod de preparare
1. Într-un castron încăpător, se cerne făina. În mijloc se face o gaură și se pun margarina moale, oul, sarea, coaja de lămâie, zahărul, oțetul și apa.
2. Toate ingredientele se frământă până se obține un aluat ușor fărâmicios și tare. Acesta se înfășoară într-o folie alimentară și se lasă la deoparte pentru aproximativ o oră.
3. Într-un alt bol, se amestecă nucile cu vanilia și cu gemul de vișine sau vișinele pasate, aceasta fiind umplutura pentru cornulețe, potrivit spynews.ro.
4. Aluatul se întinde pe un blat curat și se decupează în pătrate de mărime egală. Pe fiecare parte, se pună umplutura de nuci și vișine și se rulează. Cornulețe obținute se pun pe o tavă tapetată cu foaie de copt.
5. Temperatura recomandată de coacere este de aproximativ 150 de grade. Când cornulețele sunt gata, acestea se pudrează cu zahăr vanilat. Poftă bună!
Sursa foto: Arhivă Viva!