Rețetă cozonac de post. Dacă vrei să pregătești cozonac pentru Crăciun, însă vrei și să fie de post, îți arătăm cea mai simplă rețetă. Iată ce ingrediente trebuie să folosești pentru rețeta de cozonac de post. Este foarte ușor de făcut, așa că apucă-te de treabă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă cozonac de post. Cozonacul este preferat de toată lumea. Însă, există o problemă atunci când o persoană vrea să țină post și nu poate să consume acest tip de desert. Ei bine, uite că acum poți să mănânci și tu un cozonac de post. Ce ingrediente trebuie să folosești pentru acesta.
Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.
Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.
Citește și: 3 rețete ușoare de vară.
Citește și: Rețetă ciorbă de găină. Simplu de gătit și foarte gustoasă
Rețetă cozonac de post. Ingrediente
500 g făină
50 ml ulei
250 ml lapte de migdale
30 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
7 g drojdie uscată
100 g zahăr pudră
1 linguriță sare
2 pliculețe zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
Pentru umplutură:
100 g nucă
70 g zahăr
10 g cacao
35 ml lapte de migdale
1/2 linguriță cu esență de vanilie
200 g stafide
Pentru sirop:
60 g zahăr
30 ml apă
zahăr vanilat
Rețetă cozonac de post. Mod de preparare
- Se amestecă zahărul cu 100 ml lapte de migdale, 100 g făină și 7 g de drojdie.
- Se frământă bine și după 10 minute se adaugă uleiul de măsline amestecat cu cel de floarea soarelui. La sfârșit poți adăuga și restul de lapte de migdale, sarea, vanilia, coaja rasă de lămâie și 300 g făină.
- Se omogenizează totul și se frământă până în momentul în care aluatul nu se mai lipește. Îl lăsăm la dospit până se dublează volumul.
- Se macină mărunt nucile și se amestecă cu zahărul, cacao și vanilia. Acum puteți adăuga și laptele de migdale.
- Împărțiți aluatul în două părți egale. Pe prima parte vom adăuga compoziția obținută, peste care vom pune și jumătate din cantitatea de stafide. Se rulează pentru a obține un sul.
- Procedați la fel și cu jumătatea cealaltă. Puneți o foaie de copt în forme și puneți cozonacii. Îi mai lăsați în formă la dospit pentru 30 de minute, după care îi băgați la cuptor.
- Acum ne vom ocupa de sirop. Puneți la fiert zahărul și lăsați până observați că s-a dizolvat bine zahărul. După ce obțineți rezultatul dorit, ungeți cozonacii din cuptor și lăsați la răcit.
Poftă bună!
sursă foto- Pixabay