Rețetă de cremă pentru eclere. Eclerul este un desert sau o prăjitură de origine franceză, cunoscută și sub numele de „choux à la crème” sau „profiterol.” Eclerele pot varia în dimensiuni, de la eclere mici și individuale la eclere mai mari, care pot fi tăiate în porții. Secretul unei rețete de ecler reușite este crema. Iată o rețetă de cremă pentru eclere, absolut delicioasă.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de cremă pentru eclere. Eclerul este cunoscut pentru gustul său delicios și textura crocantă, care contrastează frumos cu crema sa fină. Eclerele sunt apreciate în întreaga lume și pot fi găsite în diferite variante și arome în funcție de regiune sau preferințe personale. Eclerul este format dintr-un aluat dospit din unt, apă, făină și ouă, care este copt la cuptor pentru a obține o textură ușoară și aerată. După coacere, eclerul este umplut cu cremă (de obicei cremă de vanilie sau ciocolată) și este adesea acoperit cu glazură de ciocolată sau zahăr pudră. Iată o rețetă delicioasă de cremă pentru eclere, potrivit chocolat.com.ro.
Citește și: Leo de la Strehaia l-a vizitat pe Irinel Columbeanu, la azil: „Am venit să îi dăm și lui 100 de milioane”
Rețetă de cremă pentru eclere. Ingrediente
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 3 ouă (mărimea M)
- 60 g făină
- o păstaie de vanilie
Rețetă de cremă pentru eclere. Mod de preparare
- Adaugă într-un bol ouăle, făînă și zahărul și ameteca folosind un tel, până obții o crema omogenă. Apoi, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, crestează pastaia de vanilie pe mijloc și scoate semințele din interior.
- Într-o crăticioara, pune laptele, semințele și pastaia de vanilie și lasă-le la foc mediu până când observi că laptele fierbe.
- Oprește focul, scoate pastaia de vanilie și adaugă amestecul obținut la punctul 1 (din ouă, zahăr și făînă). Pentru a evita formarea cocoloaselor, încorporează-l folosind un tel.
- Această compoziție trebuie să stea la foc mic și este necesar să amesteci în continuare până când se îngroașă crema (vei șți că este gata când se desprinde de pe pereții cratiței).
- După ce ai lăsat crema la răcit pentru cinci minute, pune o folie alimentară deasupra, direct peste crema, pentru a preveni formarea crustei.
- Lasă crema la răcit la temperatura camerei, după care o poți folosi transferând-o într-un pos.
FOTO: Pixabay