Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea. Crema de zahăr ars este un desert delicios, cu origini în bucătăria franceză, cunoscut și sub numele de „cremă brûlée”. Este alcătuită în principal din ouă, zahăr și vanilie. Procesul de preparare implică gătirea laptelui împreună cu vanilia, apoi amestecarea cu gălbenușurile de ou și zahărul.
CITEȘTE TOATĂ VIVA DE MARTIE!, GRATIS, AICI!
Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea. Crema de zahăr ars, cunoscută și sub numele de „cremă brûlée”. Originea exactă a cremei de zahăr ars este discutabilă, dar este adesea asociată cu bucătăria franceză. Există câteva teorii despre originea sa.
Una dintre teorii sugerează că crema de zahăr ars a fost creată în Franța, probabil în secolul al XVII-lea. Se spune că a fost inițial un desert al claselor superioare, datorită costului ridicat al ingredientelor precum ouăle și smântâna. Iată o rețetă delicioasă de cremă de zahăr ars a lui propusă de chef Sorin Bontea.
Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea. Ingrediente
- 900 ml de lapte;
- 4 ouă;
- 4 gălbenușuri;
- 150 de grame de zahăr;
- 10 ml extract de vanilie;
- 2 lime.
Pentru caramel aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 de grame de zahăr;
- 100 ml apă;
- 10 ml suc de lămâie.
Rețeta de cremă de zahăr ars a lui chef Sorin Bontea. Mod de preparare
- „Folosesc 900 de ml de lapte. Am pus ouăle, am pus zahărul.
- Rad și coaja de lime. Punem și vanilie. Acum pur și simplu amestec ingredientele, laptele, ouăle, zahărul, lime și vanilia. Am amestecat bine, până se topește zahărul.
- Între timp, am să fac caramelul. Pun zahărul, apa. Am amestecat compoziția mai bine și îi iau și spuma de deasupra. Am să pun și niște lime în caramel.
- Acum pun zahărul-caramel în recipiente. Am pus un ml, doi de zahăr. Aștept să se întărească, după care am să pun compoziția.
- Deja s-a întărit. Acum pun compoziția. Vreau să scot tot ce înseamnă bule de aer. Am să acopăr fiecare recipient cu aluminiu, iar acum am să umplu cu apă fierbinte până la jumătatea recipientului.
- La cuptor preîncălzit, 30-35 de minute, la 160 de grade. Le las să se răcească, după care le pun în farfurie. Sunt foarte bune a doua zi, reci, de la frigider. ', a spus Sorin Bontea pe pagina sa de YouTube.
- FOTO: PIxabay Facebook
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik