Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea

 Radulescu Ruxandra
.

Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Crema de zahăr ars, cunoscută și sub numele de „crème brûlée” în bucătăria franțuzească, este un desert rafinat și elegant. Aceasta constă într-o cremă de vanilie delicată, de obicei făcută din lapte, smântână, gălbenușuri de ou și zahăr. Iată rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Gabriela Cristea are nu numai o carieră de succes, dar este și o gospodină iscusită, gătind cu drag pentru soțul ei, Tavi Clonda, și cele două fiice ale lor. Recent, Gabriela Cristea a împărtășit urmăritorilor ei o rețeta specială de cremă de zahăr a ars.

Vă propun o rețetă adusa tocmai din Franța. Daca sunteți amatori de cremă de zahar ars, vă propun o cremă puțin mai fină, mai delicată și nobilă. O variantă franțuzească și anume, Crème Brullee. Se va face pe deasupra cu o crustă de zahar pe care trebuie să o spargeți. Este o nebunie întreagă! Aveți nevoie de foarte puține ingrediente.'

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă în prezent Marie Jeanne Ion, jurnalista răpită în Irak acum 19 ani. A devenit mamă și are un fiu

Citește și: Cum a încercat Florin Salam s-o împace Roxana Dobre, după ce a ieșit de la Secția de Poliție: ‘O iubesc ca pe copiii mei…’ / Este acuzat că a bătut o tânără în camera de hotel

Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Ingrediente

  • patru gălbenușuri
  • 80 grame de zahăr brun
  • 500 mililitri de smântână pentru gătit cu 33% grăsime
  • esență de vanilie

Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Mod de preparare

  1. Desfacem cutia de smântână, eu am de 33% grăsime și trebuie să fie de gătit, nu cea acrișoară. O punem într-un recipient pe care îl așezam pe foc. Mare atenție, doar încălziți smântână, nu o fierbeți! Avem nevoie doar de gălbenușuri, pentru aceasta rețetă.
  2. Cântărim apoi 80 de grame de zahăr. Într-un bol amestecăm gălbenușurile și zahărul. În smântâna încălzită o să adaug esență de vanilie. Amestecați până se topește tot zaharul din gălbenușuri. Am pus cuptorul să se încingă la 150 de grade și am mai pus și o oala cu apa pe foc, pentru că o să fac un bain-marie la cuptor. O să le coc aproximativ o oră, nu trebuie să fie foarte coaptă compoziția.
  3. Trebuie să fie destul de moale și cremoasă. Acum, după ce am bătut bine zaharul cu gălbenușurile, încep să pun smântâna puțin cate puțin. Avem grijă să nu facem omletă. Am pus în tavă mai multe recipiente mici și compoziția am adăugat-o într-un vas care are gură de scurgere, pentru a fi mai ușor să torn. Nu trebuie să puneți mai mult de un cm de cremă în fiecare formă. Trebuie să fie fină și delicată. Mâncăm franțuzește!', a explicat Gabriela Cristea.
  4. Turnați apă fierbinte în tava cuptorului, astfel încât vasele mici să stea în lichid, ca la bain-marie. Crema se scoate din cuptor după 45, chiar 50 de minute. Vasele cu crème brullee se țin apoi la frigider cel puțin o oră, pentru a se răci complet.
  5. Le-am scos și acum facem crusta de zahar. Luam zahăr și punem deasupra', a explicat prezentatoarea, în timp ce a folosit arzătorul pentru a topi zahărul presărat peste cremă. După acest pas, se pun din nou în frigider până se întărește crusta.

FOTO: Pixabay Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton