Vă recomandăm o rețetă delicioasă, ușor de făcut și cu un gust irezistibil. Ingredientele și modul de preparare pentru curcanul cu tocană de ardei le găsiți mai jos. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!
Carnea de curcan este considerată a fi mai sănătoasă, fiind bogată în proteine și vitamine. De altfel, are un conținut scăzut de grăsimi saturate și ajută la obținerea sațietății și la controlul poftei de mâncare.
Citește și: Rețetă de tartă cu ciuperci și spanac
Citește și: Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea
Citește și: Care este diferența dintre rețeta de ciorbă rădăuțeană și rețeta de ciorbă „a la grec”
Citește și: Rețetă de supă cremă de conopidă și năut
Rețetă de curcan cu tocană de ardei – Ingrediente
1 piept de curcan
2 cepe
sare
piper
rozmarin
cimbru
boia de ardei dulce
2 linguri pastă de roşii
1 kg ardei gras
2-3 fire pătrunjel
Ulei
Rețetă de curcan cu tocană de ardei – Mod de preparare
1. Începe prin a îndepărta pielea de pe pieptul de curcan, apoi condimentează-l cu sare, piper, cimbru, rozmarin și usturoi tocat fin.
2. Așează-l apoi într-o tavă rezistentă la cuptor și adaugă un strop de ulei și puțină apă, potrivit retete.unica.ro.
3. În timp ce pieptul de curcan se rumenește în cuptor, poți începe pregătirea tocaniței de ardei copți. Tăie ceapa în bucăți mici și călește-o într-o tigaie cu ulei până devine aurie, adăugând periodic apă.
4. Dezgheață ardeii copți, taie-i în bucăți potrivite și adaugă-i peste ceapă în tigaie. Lasă-le să se călească până când sosul scade, apoi adaugă pasta de roșii și condimentează după gust cu sare, piper, cimbru și boia de ardei. Fierbe-le încă câteva minute.
5. Odată ce pieptul de curcan s-a copt, scoate-l din cuptor și taie-l în fâșii frumoase. Așează-le aranjat pe un platou și stropi-le cu sos. Alături, așează tocanița de ardei și ornează totul cu fire proaspete de pătrunjel.
Sursa foto: Freepik