Rețetă de amandină. Prăjitura amandină este una dintre preferatele multora dintre noi. Cine nu adoră ciocolata, nu-i așa? În plus, pe lângă faptul că este foarte gustoasă, este o rețetă ușor de preparat. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de amandină. Amandina este o prăjitură adorată de foarte mulți dintre noi. Atunci când o vedem la cofetării, nu ne putem abține să nu cumpărăm. Totuși, nimic nu se compară cu o prăjitură făcută în casă, iar amandina este unul dintre deserturile care se prepară ușor.
Citește și: Rețetă de sirop de trandafiri.Potolește pofta de dulce
Citește și: Rețetă de ciulama de ciuperci cu mămăligă
Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.E gata în doar oră
Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert
Rețetă de amandină – Ingrediente
Pentru blat:
– 9 ouă;
– 300 gr zahăr;
– 150 gr făină;
– 60 gr cacao;
– 45 ml de ulei;
– 45 ml apă.
Pentru crema de cacao:
– 600 gr de ciocolată cu minim 50% cacao;
– 600 ml smântână pentru frișcă;
– 200 gr unt cu minim 80% grăsime;
– 2 fiole esență de rom.
Pentru glazură:
– 200 gr ciocolată;
– 200 ml smântână pentru frișcă.
Pentru sirop:
– 350 ml apă;
– 150 gr zahăr;
– Esență de rom.
Rețetă de amandină – mod de preparare
1. Pentru început, pregătiți bratul de cacao.
Mixați foarte bine ouăle cu zahărul până ce acesta se va topi complet.
2. Adpugați treptat apa și uleiul și
continuați să amestecați bine.
3. După care, adăugați făina împreună cu cacao
și se încorporați bine toate ingredientele.
4. Pentru siropul de rom, fierbeți apa
împreună cu zahărul, iar după ce se răcește, adăugați esența de rom.
5. Pentru cremă, rupeți ciocolata în bucăți
mici, apoi puneți-o într-un bol și deasupra se adugați frișca pe care ați
fiert-o în prealabil. O lăsați să se odihnească pentru 5 minute, fără să
amestecați.
6. După cele 5 minute, amestecați cu un tel
până crema devine omogenă. După ce crema se mai răcește, adăugați untul și
esența de rom. Apoi, mixați bine totul.
7. Din cremă, opriți 300 de ml pentru decor, iar restul de cremă împărțiți-o în două cantități egale, potrivit libertatea.ro.
8. După ce blatul s-a răcit, tăiați-l pe lung
în două bucăți, apoi însiropați fiecare parte de blat. De asemenea, adăugați câte
un strat de cremă peste. Apoi, adăugați cel de-al doilea blat peste cremă, iar
deasupra blatului se puneți stratul de cremă pe care l-ai oprit pentru decor.
9. Lăsați prăjitura amandină la frigider peste
noapte.
Poftă bună!
Dacă și ție îți plac dulciurile, încearcă și aceste rețete vechi de prăjituri de casă
Sursa Foto: shutterstock.com