Dacă sunteți amator de deserturi, vă recomandăm rețeta de amandine, ușor de făcut și gata în aproximativ o oră. Mai jos, regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Amandinele sunt cele mai populare prăjituri de la noi în țară și se regăsesc pe rafturile tuturor cofetăriilor. Gustul acestui desert este dat de blatul însiropat cu rom, crema ganache de ciocolată și glazură din fondant de cacao.
Citește și: Rețetă de gogoși la cuptor
Citește și: 3 rețete de sosuri pe care le poți face în casă. Sunt ideale pentru carne, legume sau paste
Citește și: Rețetă de dulceață de salcâm
Citește și: Rețetă fasole verde la tigaie
Rețetă de amandine – Ingrediente
Pentru blat
1 plic praf de copt
2 linguri cacao
6 linguri faina
2 linguri ulei
6 linguri zahar
6 oua
Pentru crema
300 g ciocolata amaruie
300 ml frisca lichida
Pentru sirop
200 ml apa
5 linguri zahar
esenta de rom
Pentru glazura
300 g zahar
150 ml apa
2 linguri miere
2 linguri cacao
Rețetă de amandine – Mod de preparare
1. Într-un bol, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul.
2. Ulterior, se adaugă făina amestecată cu praf de copt și albușurile bătute spumă.
3. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziția și se bagă la cuptor, potrivit retete.unica.ro.
4. Pentru prepararea cremei, puneți ciocolata într-un vas și amestecați la foc mic, cu frișca lichidă.
5. Pentru a obține glazura, începeți prin a pune apa și zahărul la foc mic, iar când amestecul devine omogen, adăugați mierea şi cacaoa.
6. În această etapă, se asamblează amandinele. Blatul se taie în două și se însiropează cu siropul obținut în etapa anterioră. Deasupra, se pune a cealaltă jumătate de blat și se procedează similar. Acum, tăiați întreaga prăjitură în pătrate.
Sursa foto: Pexels