Rețetă de arayes sau pizza turcească

.

Arayes este un preparat de origine turcească, care constă într-o lipie umplută cu un amestec condimentat de carne. Găsești mai jos ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI


Arayes este o delicatesă asemănătoare cu pizza, dar se distinge prin faptul că aluatul nu trebuie frământat. Se prepară simplu, are un gust bogat și o textură crocantă. Merită să încerci această rețetă măcar o dată.

Citește și: Rețetă de banana split

Citește și: Rețetă de zacuscă sârbească din ardei copți. Cum se prepară ajvar

Citește și: Rețeta de dulceață de gutui cu nuci a Annei Lesko. Desert ușor de făcut

Citește și: Rețetă de chiftele cu dovlecei, brânză și mărar. Perfectă pentru un prânz delicios și rapid


Rețetă de arayes sau pizza turcească – Ingrediente

500 gr carne tocată (de miel sau viţel)

2 lipii

2 linguri muguri de pin

1 ceapă

3 linguriţe râse baharat

1 vârf linguriţă chimion (cumin)

chili (opţional)

1 lingură passata (sau o roşie mică dată pe răzătoare)

1 lingură rasă pastă de ardei

1/4 legătură pătrunjel

3-4 fruze mentă

1 lingura ulei

Sare

Rețetă de arayes sau pizza turcească – Mod de preparare

1. Călește ceapa în ulei încins, apoi adaugă carnea, baharat, chimion şi sare după gust.

2. Când carnea se rumenește, scurge excesul de grăsime din tigaie.

3. Adaugă pasta de ardei şi cea de roşii, apoi verdețurile tocate fin, potrivit dcnews.ro.

4. Taie fiecare lipie în 4. Umple fiecare sfert cu umplutura de carne, apoi presară mugurii de pin.


5. Apasă ușor partea de sus a lipiei ca să se lipească de carne. Fiecare lipie se unge cu puțin ulei deasupra.

6. Daţi la cuptor la 180C pentru 5 minute, întoarceţi lipiile şi mai lăsaţi 5 minute.

Sursa foto: Deep AI