Rețetă de ardei iuți murați în saramură. Este sezonul în care foarte multe gospodine încep să se pregătească de iarnă. În sezonul rece, cămara trebuie să fie plină de conserve, iar murăturile sunt printre preferatele multora. Rețeta recomandată de noi de ardei iuți murați în saramură este perfectă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de ardei iuți murați în saramură. În cazul în care doriți să preparați ardei iuți murați în saramură, rețeta recomandată de noi este delicioasă, dar și foarte ușor de preparat. N-aveți nevoie decât de câteva ingrediente și tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci.Preparat de post
Citește și: Rețetă de salată de vinete.Secretul lui chef Florin Dumitrescu
Citește și: Rețetă de castraveți murați.Secretul unui gust delicios
Citește și: Rețetă de mâncare chinezească.Orez prăjit cu pui, la wok
Rețetă de ardei iuți murați în saramură –
Ingrediente
– 2 kg de ardei iuți verzi;
– 1 căpățână de usturoi;
– 5 sau 6 foi de dafin;
– frunze de vișin;
– 1 lingură de boabe de coriandru;
– 15 linguri de sare grunjoasă.
Rețetă de ardei iuți murați în saramură – Mod
de preparare
1. Pentru început, spălați ardeii iuți foarte
bine. Apoi, trebuie să-i înțepați în câteva locuri cu o furculiță.
2. Alegeți o oală de dimensiuni mai mari și
turnați în ea 5 lintri de apă. Adăugați sare și amestecați până la dizolvarea
acesteia.
3. După ce sarea s-a dizolvat, adăugați cățeii
de usturoi, cu coajă sau fără, coriandrul, frunzele de vișin, foile de dafin și
ardeii.
4. Vasul în care ai pus ardeii și celelalte
ingrediente trebuie să fie acoperit cu un capac. Nu uita că deasupra trebuie să
pui o greutate.
5. Ardeii trebuie puși într-un loc întunecos și răcoros timp de două săptămâni. Apoi, trebuie să așezați ardeii iuți în borcane, punând condimentele peste ei, potrivit impact.ro.
6. După care, trebuie să transferați saramura
într-o cratiță, s-o dați în clocot și s-o fierbi timp de un minut.
7. Apoi, umpleți borcanele cu saramura, până
la margini. Închideți borcanele etanș, ca să nu prindă aer și să se strice.
8. După ce borcanele s-au răcit, puteți degusta ardeii și să așezați borcanele în cămară.
Sursa Foto: shutterstock