Rețetă de ardei murați umpluți cu varză. Simplu și delicios

.

Ardeii murați umpluți cu varză sunt printre preferații românilor când vine vorba despre murăturile pentru iarnă. Rețeta de ardei umpluți cu varză nu este una general valabilă, ci poate fi adaptată de fiecare gospodină în parte. Cu ardei iuți, morcov, hrean și cimbru, ardeii murați umpluți cu varză sunt delicioși!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Ingrediente pentru rețeta de ardei umpluți cu varză


Pentru ardeii murați umpluți cu varză aveți nevoie de un borcan mare, de 5 litri. Aveți nevoie, apoi, de următoarele ingrediente:

  • 15 ardei grași de mărime medie sau mari
  • 1 kg de varză tăiată fideluță foarte subțire
  • 2-3 morcovi mari rași
  • un mănunchi de fruze de țelină tocate mărunt
  • câteva felii de hrean
  • câțiva ardei iuți (opțional)
  • rămurele de mărar uscat și de cimbru
  • sare neiodată

Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci. Un deliciu!

Citește și: Rețetă de tartă cu dovlecei și roșii. Un prânz fresh de vară


Citește și: Rețetă de păstăi cu usturoi. Simplu și delicios

Cum se prepară ardeii murați umpluți cu varză

Se amestecă varza tăiată cu morcovul ras și se presară sare neiodată peste, câteva frunze uscate de cimbru și 2-3 frunze de țelină tocate, apoi se frâmântă totul cu mâna, ca pe o cocă, timp de 10 minute, până se înmoaie ingredientele. Se lasă deoparte apoi.

Între timp se curăță ardeii de semințe și se taie sus un capac circular. Fiecare ardei se umple apoi până sus cu amestecul de varză și morcov, întocmai ca ardeii umpluți pe care îi facem la cuptor.

La fundul borcanului se așază rămurelele de cimbru și mărar și apoi se introduc în borcan ardeii. Ideal ar fi în picioare, în straturi, dar puteți să-i și culcați, cu grijă însă, așa încât să nu iasă umplutura.


Printre ardei se pun feliile de hrean și ardeii iuți, dacă vă doriți ca murăturile să fie picante. Dacă nu, treceți peste pasul ăsta. Deasupra adăugași iarăși rămurele de mărar și cimbru.


Ulterior, se prepară saramura, astfel: se pun la fiert 3 litri de apă cu 3 linguri de sare neiodată și se dă în clocot timp de cinci minute. Se lasă apoi cinci minute să se răcească un pic și se toarnă în borcan, peste ardei.

Când faceți această operațiune, este bine să aveți borcanul pus pe o tăviță metalică. Apoi se lasă totul așa timp de 24 de ore, fără capac. A doua zi adăugați în borcan două linguri de oțet și închideți cu capac.

Nu vă speriați dacă zeama ardeilor este tulbure, se va limpezi în 2-3 săptămani.