Rețeta de ardei umpluți de post de la Mănăstirea Prislop

.

Rețeta de ardei umpluți de post de la Mănăstirea Prislop. Suntem în Postul Paștelui, iar multe dintre gospodine nu știu ce rețete să mai prepare de post. Ei bine, recomandăm rețeta de ardei umpluti de post preparate de măicuțele de la Mănăstirea Prislop.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Rețeta de ardei umpluți de post de la Mănăstirea Prislop. Rețeta de ardei umpluti de post pe care o pregătesc măicuțele de la Mănăstirea Prislop nu este una dificilă. De asemenea, lista de ingrediente nu este lungă, iar la final, ardeii umpluti de post au un gust absolut delicios. Iată care sunt ingredientele!

Citește și: Rețetă de zacuscă de pește

Citește și: Rețetă de omletă de post, fără ouă

Citește și: Rețetă de supă cremă de cartof dulce

Citește și: Rețetă de pilaf cu conopidă, ardei și roșii


Ingrediente

5 ardei grași roșii

– 1 ardei verde

– 2 morcovi

– 2 cepe

– 5-6 ciuperci champignon

– 100g orez

– 2 roșii

– 350 ml suc de roșii

– 1 linguriță boia dulce

– 1 legătură pătrunjel

– 1 legătură mărar

– 6 linguri ulei

– sare și piper după gust

Mod de preparare

Se spală ardeii grași și se curăță semințele de pe ardei. Se spală și se curăță celelalte legume și se mărunțesc. Morcovorul este recomandat să fie dat prin răzătoare pentru această rețetă. După se pune ceapa la călit în ulei, alături de morcovul tăiat și ardeiul verde.Se pun ciupercile, boia și sare, după care se lasă la gâtit un minut, în suc propriu. Se taie roșiile cubuțele și se pun peste toate celelalte legume , împreună cu orezul pentru ardeii umpluti de post.


După care se condimentează umplutura și se lasă legumele pe foc până când orezul absoarbe zeama. Apoi se curăță verdețurile și se toacă mărunt, iar focul este oprit. Ardeii trebuie umpluti cu grijă, deoarece orezul se va mai umfle la fierbere. Se pun capacele peste ardeii umpluti și se pune o felie de roșie peste ei. Ardeii se pun într-o oală care poate fi băgată la cuptor, iar înainte de fierbere se pune peste ei si sucul de roșii alături de apa cât cuprinde. Se tin la fierb aproximativ două ore. Poftă bună!

Sursa foto: Canva