Rețetă de Babă neagră. Dacă ai copilărit în Republica Moldova sau ai rude acolo, este imposibil să nu fi mâncat această delicioasă prăjitură, pe care gospodinele o prepară în special în zilele de sărbătoare. Se face simplu și este extrem de gustosă, un desert memorabil.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de Babă neagră. O prăjitură extrem de cunoscută în Republica Moldova și în Ucraina, unde este legată de gustul copilăriei, Babă neagră este într-adevăr un desert excepțional, chiar dacă nu conține ingrediente speciale și nici cacao, după cum sugerează fotografiile. Iată cât de simplu se pregătește unul dintre cele mai fine și delicioase deserturi!
Rețetă de Babă neagră, un delicios desert moldovenesc
Cine vede ciudata prăjitură Babă neagră – pentru că este ușor ciudată, părând o combinație de fagure cu sponge cake – se gândește imediat că este o prăjitură ce conține multă cacao sau ciocolată. Însă prăjitura moale ca un jeleu și poroasă, care seamănă la gust cu budinca, prinde această culoare maronie apetisantă datorită reacției produse între bicarbonat, laptele acru și ulei. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!
Citește și: Rețete de ouă umplute.Ușor de făcut!
Citește și: Bruschete rapide:2 rețete perfecte pentru seara de film
Citește și: Rețeta de foccacia fără gluten, cu măsline și rozmarin, a Elenei Gheorghe
Citește și: Rețete de turtă dulce.Un desert delicios!
Ingrediente
- 10 ouă
- 250 ml lapte acru
- 180 ml ulei
- 2 pahare de făină
- 1 lingură de bicarbonat de sodiu
- 50 ml vodcă
- 2 plicuri de zahăr vanilinat
- 280 grame de zahăr
- scorțișoară
Cum se pregătește prăjitura Babă neagră
Rețetă de Babă neagră. Într-un vas încăpător, se pun ouăle și zahărul, care de bat bine cu mixerul sau cu telul, până se formează o compoziție onctuoasă. Apoi, se adaugă făina, zahărul vanilinat și scorțișoara și se bat în continuare, până la omogenizarea completă.
Se adaugă uleiul, iar după ce se amestecă bine, se toarnă laptele acru. Imediat după aceea, se adaugă și bicarbonatul, iar la final se toarnă vodca și se omogenizează totul bine.
Se tapetează o formă rotundă, ca de tort, cu făină, se toarnă compoziția, se acoperă vasul cu o folie de aluminiu și se dă prăjitura la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru două ore. Apoi se mai lasă o oră la cuptor, la 150 de grade. După ce se răcește, se pudrează cu zahăr farin, amestecat cu puțin zahăr vanilinat.
Sursa foto: oficial.md