Rețetă de banana bread. Checul cu banane este unul dintre cele mai savuroase și simple de făcut dulciuri, o tratație perfectă pentru musafiri sau dimineața la cafea. Nu solicită multe ingrediente, se face repede și, cu siguranță, va fi atât pe placul celor mari, cât și al celor mici.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Dacă ați căutat o rețetă de banana bread și ezitați, de teamă că o să dați greș, vă asigurăm că nu e cazul! Se face simplu, necesită puține ingrediente, care de obicei se găsesc în orice cămară, iar rezultatul este fabulos. Așadar, dacă aveți niște banane care au început să se înnegrească, nu le aruncați! Vă promitem că veți face cu ele cel mai bun și simplu chec!
Rețetă de banana bread
Extrem de popular în America de Nord, în ultimii ani checul de banane a devenit cunoscut și la noi, fiind unul dintre preferatele celor mici și nu numai. Preparatul este unul extrem de versatil, checul putând fi făcut și cu cacao sau alte fructe – proaspete sau confiate. Iată care este cea mai simplă rețetă de banana bread și de ce aveți nevoie pentru a o prepara.
Citește și: Prăjitură ușoară cu frișcă și căpșune
Citește și: Prăjitură pufoasă cu cireșe
Citește și: Prăjitură fragedă cu mere. Rețetă de post
Citește și: Plăcintă cu portocală. Rețeta preparată Majda la Chefi la Cuțite
Ingrediente pentru banana bread
- 100 de grame de unt moale sau o jumătate de ceașcă de ulei
- 140 de grame de zahăr
- un ou bătut
- 225 de grame de făină
- două lingurițe de praf de copt
- 3-4 banane pasate
- 80 de grame de nuci tocate
- 50 de mililitri de lapte
Cum se prepară cel mai gustos chec de banane, banana bread
- Nucile se toacă în robot sau cu cuțitul, până ajung la o granulație medie.
- Bananele se descojesc, se rup în bucâți și apoi se mixează într-un bol, până se obține o pastă omogenă.
- În bolul cu pastă de banane se adaugă untul, nucile, laptele, oul și zaharul, apoi se mixează totul până ce amestecul devine omogen.
- Apoi se adaugă făina și praful de copt, prin presărare lentă, pentru a împiedica formarea cocoloașelor.
- Compoziția se toarnă într-o formă de chec tapetată cu unt și cu făină sau cu hârtie de copt (sau într-o formă de silicon) și se lasă la copt timp de o oră, la 180 de grade Celsius.
Dacă vrei să-ți iasă o rețetă de banana bread perfectă, poți îmbunătăți compoziția cu mirodenii cum ar fi scortișoara, nucșoara, coaja de portocală sau de lămâie. Acestea vor da o savoare specială preparatului. Dacă îți place mai dulce, o glazură de caramel va aduce touch-ul perfect.