Rețetă de banana split

 Oana Pantazi
.

Rețetă de banana split. Acest desert american delicios, răcoritor și simplu de făcut a cucerit întreaga lume și se găsește azi aproape în toate restaurantele care se respectă. Iată cât de ușor îl poți face la tine acasă!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Cea mai bună rețetă de banana split este, de obicei, cea mai simplă, așadar, deși există o mulțime de variante ale acestui desert fabulos, care poate fi servit inclusiv sub formă de plăcintă, vă prezentăm o variantă clasică, fără coacere, fără banane prăjite, doar cu frișcă, înghețată și fructe proaspete de sezon.

Rețetă de banana split

Amatori de combinații savuroase, americanii au inventat acest desert simplu, dar în egală măsură spectaculos, unde bananele și înghețata își potențează gusturile reciproc. Atât cei mari, cât și cei mici vor adora banana split, un dulce care se prepară rapid și e perfect în special în zilele toride de vară.

Citește și: Rețetă de tiramisu cu pepene galben. Un desert ideal pentru zilele de vară

Citește și: Rețetă de crullers sau churros franțuzești. Un desert ușor de preparat

Citește și: Rețetă de salată Coleslaw. Gata în doar 20 de minute!

Citește și: Rețetă de prăjitură cu pepene galben. Un desert simplu și răcoritor, ideal pentru zilele de vară

Ingrediente

  • 2 banane mari, potrivit de coapte
  • 150 ml smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
  • 30 g zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • 300 g înghețată (vanilie, ciocolată, căpșuni)
  • sos de ciocolată
  • cireșe confiate, căpșuni sau afine (după gust)
  • fulgi de migdale (opțional)

Cum se prepară banana split

Rețetă de banana split. Smântâna lichidă pentru frișcă se mixează bine cu zahărul pudră și cu esența de vanilie până capătă o consistență omogenă. Bananele se descojesc și se taie în două, pe lungime.

Pe o farfurie se pun câte trei cupe de înghețată cu arome diferite (după gust), iar de fiecare parte a înghețatei se așază câte o jumătate de banană.

Se adaugă frișcă din belșug, iar deasupra se pun cireșe confiate, căpșuni, afine sau alte fructe de sezon, după gust. Se presară apoi fulgi de migdale pe fiecare porție (opțional), iar la final se toarnă deasupra sos de ciocolată sau de caramel.

Se servește imediat, alături de o limonadă răcoritoare sau, dacă preferați, lângă o ciocolată caldă.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton