Cunoscută deja pentru talentul ei în bucătărie, Gabriela Cristea le-a împărtășit fanilor o rețetă de biftec tartar. Este un dish select și vi-l recomandăm dacă căutați o experiență culinară sofisticată. Modul de preparare și ingredientele le găsiți mai jos. Poftă bună!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI
Biftec tartar este un preparat care surprinde prin delicatețea și prospețimea sa. Se realizează din carne de vită crudă fin măcinată și asezonată cu condimente, sosuri și ceapă. De obicei, este servit cu gălbenuș de ou crud, capere și pâine prăjită.
Citește și: Cum să faci iaurt acasă
Citește și: Rețetă de cheesecake cremos fără blat
Citește și: Rețetă de salată de broccoli cu maioneză de avocado
Citește și: Rețetă de socată cu căpșuni
Rețeta de biftec tartar a Gabrielei Cristea – Ingrediente
200 de grame de mușchi tocat fin
un castravete murat în oțet
o ceapă tocată
15 grame de anșoa;
15 grame de capers tocate mărunt;
o linguriță de muștar dijon;
2 gălbenușuri de ou;
sucul de la o jumătate de lămâie;
sare și piper;
15-20 ml de ulei de măsline;
sos tabasco;
sos worchester
Rețeta de biftec tartar a Gabrielei Cristea – Mod de preprare
„Toate ingredientele trebuie tocate mărunt. Începem să preparăm biftec-ul nostru adăugând toate ingredientele și încorporându-le rând pe rând. Adăugăm și ceapa. Punem și anșoa. Adăugăm și caperele, oul care a mai rămas, gălbenușul.
Punem sare și piper și adăugăm și ulei de măsline. Amestecăm totul. Adăugăm și un pic de zeamă de lămâie, iar la final o să punem sosurile, pe care le puneți după gustul fiecăruia. Amestecăm toate ingredientele și practic biftec-ul nostru este gata. Am pus și două bucățele de unt și pâine prăjită. Poftă bună!', a explicat Gabriela Cristea pe Facebook.
Sursa foto: Captură Video