Rețetă de biscuiți șprițați. Desertul copilăriei

.

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de biscuiți șprițați, a venit momentul să vă aduceți aminte de desertul copilăriei fiecăruia dintre noi. Sunt delicioși, se topesc pur și simplu în gură și sunt extrem de simplu de făcut.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de biscuiți șprițați. Acest desert savuros se face, cum se spune, cu ce aveți prin casă. Biscuții șprițați se fac rapid și au nevoie doar de făină și un unt de calitate dacă doriți un gust de excepție. Iată cât de simplu se fac cei mai buni biscuiți de casă, desertul copilăriei!

Rețetă de biscuiți șprițați

Dacă vă e dor de unul dintre cele mai bine deserturi ale copilăriei, biscuiții șprițați, tot ce trebuie să faceți e să renunțați la o oră, cel mult, din timpul dvs. pentru a pregăti acești biscuiți savuroși. Cu sigurnață veți găsi în frigider și în cămară toate ingresientele necesare. Iată de ce aveți nevoie pentru a-i pregăti! Dacă doriți să faceți mai mulți, puteți dubla cantitățile. De asemenea, acești biscuiți sunt delicioși și cu cacao.


Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare recomandată de Mirela Vaida

Citește și: Ciorbă rădăuțeană. Cea mai bună rețetă cu pui și smântână

Citește și: Rețetă de mâncare de prune uscate. Simplu și delicios

Citește și: Rețetă de salată de vinete.Secretul lui chef Florin Dumitrescu

  • 125 grame unt (la temperatura camerei)
  • 100 grame zahăr
  • 1 ou mare
  • 200 grame făină
  • coaja de la două lămâi
  • zahăr vanilinat
  • 1/4 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahăr brun pentru crustă

Cum se fac biscuiții șprițați

Rețetă de biscuiți șprițați. Se freacă bine untul cu zahărul până rezultă o spumă fină. Apoi se pune oul întreg și se mixează în continuare până ce compoziția devine pufoasă.


Se adaugă făina în ploaie, coaja de lămâie, zahărul vanilinat (sau esența de vanilie), praful de copt și sarea în compoziție și se amestecă până la omogenizarea completă. Se acoperă compoziția cu folie alimentară sau cu folie de aluminiu și se pune la frigider pentru 2 ore.

Între timp, se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se întinde aluatul pe placă sub formă de foi de 0.5 cm grosime. Dacă nu aveți forma specifică (vezi poza), puteți folosi orice fel de formă pentru biscuiți.


Se pun biscuiții în tava în care s-a pus o hârtie de copt unsă cu unt. Se presară zahăr brun peste biscuiți și se țin în cuptor timp de 10-15 minute, până ce capătă o culoare aurie frumoasă.

Dacă vă place ciocolata, la final puteți înmuia biscuiții în ciocolată amăruie, ori pe jumătate, ori partea inferioară.

Foto: Shutterstock