Rețetă de boi pe moare

 Ifrim Georgiana
.

Rețetă de boi pe moare. Acest preparat tradițional este originar din zona Crișanei, fiind gătit, în special, în perioadele de post. Este o rețetă simplă, ușor de făcut și foarte gustoasă. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de boi pe moare. Dacă te-ai săturat de mămăliga clasică, iată o alternativă tradițională de preparare. Acestă rețetă este puțin cunoscută astăzi, însă obișnuia să se consume în Crișana, în perioadele de post. Pentru prepararea acestei rețete, vei avea nevoie de numai câteva ingrediente. Dacă vrei să simți gustul tradițional românesc, nu evita să încerci recomandarea noastră!

Citește și: Rețetă de macrou prăjit cu mălai și usturoi

Citește și: Rețetă de fursecuri cu ciocolată

Citește și: Cel mai bun sos de piper verde

Citește și: Rețetă de ouă cu brânză la cuptor

Rețetă de boi pe moare – Ingrediente

Mălai

Apă

Sare

Zeamă de varză murată

Ulei

Rețetă de boi pe moare – Mod de preparare

1. În primul rând, din apa, sare și mălai, se prepară o mămăligă tare, care poate fi tăiată cu ața.

2. Ulterior, zeama de varză murată se pune la fiert. Când începe să clocotească, cu ajutorul unei linguri, se formează găluște din mămăligă și se adaugă, treptat, în oală, potrivit substantial.ro.

3. Găluștele se lasă la fiert pentr 1-2 minute. Ulterior, acestea se scurg și se pun într-o farfurie.

4. Peste găluște se adaugă puțin ulei și zeamă de varză murată. Poftă bună!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton