Rețetă de budincă de lămâie. Un desert fin și răcoritor

.

Rețetă de budincă de lămâie. Un desert rafinat și super cremos, perfect pentru zilele caniculare de vară, dar și pentru perioadele ce dolce far niente din orice sezon. Aroma și gustul citric, acrișor și aromat vă vor cuceri din prima clipă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Dacă doriți un desrt simplu de preparat și, în egală măsură, extrem de gustos, cu care vă veți impresiona musfirii, trebuie să încercați această rețetă de budincă de lămâie. Este fină, cremoasă, iar gustul dulce-acrișor este perfect pentru zilele caniculare de vară, dar și, de ce nu?, pentru cele de iarnă. Iată cât de simplu se prepară!

Rețetă de budincă de lămâie

Pentru cea mai delicioasă budincă de lămâie găsiți, de obicei, toate ingredientele în cămară și în frigider, deoarece acest desert aromat necesită doar lapte, lămâi, unt, zahăr, puțină făină și amidon, care dă acea onctuozitate fină și ajută crema să se solidifice.


Citește și: Rețeta de focaccia a lui Jamie Oliver

Citește și: Rețetă de prăjitură cu piersici

Citește și: Rețetă de piept de pui umplut cu brânză feta și ardei copți

Citește și: Rețete de băuturi răcoritoare

Ingrediente

  • 2 ouă întregi
  • 250 ml lapte cu 3% grăsime
  • 50 g amidon + 15 g făină
  • coaja și sucul de la 2 lămâi (pot fi și lime sau un lime și o lămâie obișnuită)
  • 200 g zahăr
  • 1 zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt cu 82% grăsime (sau cu minimum 60%)

Cum se prepară budinca de lămâie

Se sparg ouăle direct în vasul în care va fierbe budinca și se bat bine cu praful de sare. Apoi se adaugă amidonul și făina în ploaie plus puțin lapte rece, cât pentru a se omogeniza mai bine compoziția.


Restul de lapte se fierbe separat într-un vas alături de zahăr (plus zahărul vanilinat sau puțină esență de vanilie) și coaja de lămâie răzuită și se amestecă până la topirea completă a zahărului.

Pe urmă, se toarnă, puțin câte puțin, compoziția fierbinte în vasul unde se află ouăle, amidonul și făina, încorporând până la omogenizare. Se pune vasul cu compoziția pe flacăra aragazului. E foarte important să amestecați continuu până când compoziția devine onctuoasă, având grijă să nu se prindă de fundul vasului.


Spre final, se toarnă sucul de la cele două lămâi și se amestecă în continuare. Untul se adugă abia la final, după ce ați stins focul, tăiat în bucățele, și se amestecă intens până la omogenizarea completă.

Budinca se toarnă imediat în pahare sau în bolurile pregătite anterior și, după ce se răcește, se lasă câteva ore la frigider. Se poate servi cu coajă de lămâie răzuită (verde sau galbenă) citrice confiate sau fulgi de ciocolată amăruie.

Foto: Shutterstock