Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de budincă de tapioca, a venit momentul să o faceți – este delicioasă și se prepară cât ai clipi. Iată cum se face un desert savuros din această substanță făinoasă mai puțin cunoscută, extrasă din partea fibroasă a rădăcinii de manioc.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Cu siguranță cei mai mulți dintre noi nu au auzit de manioc, arbust tropical din Brazilia, în copilărie, și niic nu am mâncat budincă de tapioca, însă de ce să nu încercăm și lucruri noi, cu atât mai mult cu cât, spun gospodinele care au încercat rețeta, este un desert savuros, care se prepară destul de repede și cu care vă puteți impresiona musafirii.
Rețetă de budincă de tapioca
Tapioca este un amidon extras din tuberculii plantei de manioc, o specie originară din regiunile de nord și nord-est ale Braziliei, dar a cărei utilizare este acum răspândită în toată America de Sud. Supranumită și „ouă de broască”, datorită formei sale, tapioca este o excelentă sursă de fibre, ajută în curele de slăbire, dar este și un desert delicios. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara budinca de tapioca!
Citește și: Rețetă de mousse de ciocolată. Desert din trei ingrediente, delicios și ușor de făcut
Citește și: Rețetă de mâncare de ardei copți
Citește și: Plăcintă cu varză făcută de chef Sorin Bontea. Rețeta pas cu pas
Citește și: Rețetă de supă thailandeză sau „Tom Kha Gai
Ingrediente
- ½ cană de perle de tapioca
- ½ ceașcă de zahăr brun
- 3 căni lapte de cocos
- 150 g fulgi de cocos
- o păstaie de vanilie
Cum se prepară budinca de tapioca
Rețetă de budincă de tapioca. Se pun perlele de tapioca la înmuiat într-o jumătate de cană de lapte de cocos și se lasă pentru aproximativ o oră. Același rezultat îl obțineți dacă fierbeți perlele de tapioca timp de 20 de minute. Apoi, laptele se pune într-un vas încăpător, se adaugă zahărul brun și perlele de tapioca și se lasă la fiert pentru aproximativ 30 de minute. Focul trebuie să mediu, pentru ca perlele să nu se lipească de fundul vasului, așadar trebuie să amestecați continuu.
Cu cinci minute înainte de a trage vasul de pe foc, adăugați și păstaia de vanilie. După ce budinca este gata, o puteți orna după bunul plac. Este delicioasă în combinație cu scorțișoară, fulgi de cocos, felii de mandarină, piure de mango sau orice alte fructe aromate. Puteți încerca să o decorați și cu dulceață, dar atunci puneți mai puțin zahăr în interior.
Foto: Shutterstock