Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi din țară. Invitat în podcastul lui Mihai Morar, juratul de la „Chefi la cuțite' a dezvăluit rețeta unui burger gustos și plin de savoare. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
În fiecare an, Cătălin Scărlătescu cutreieră țara și își promovează delicioșii burgeri. Recent, cunoscutul bucătar a dezvăluit rețeta pe care o folosește în restaurantul său. Ingredientele se regăsesc în bucătăria oricui, iar pașii de urmat sunt foarte simpli.
Citește și: Rețetă cheesecake Kinder Bueno. Un desert delicios și fără coacere
Citește și: Rețetă de Torihamu, șuncă de pui de casă
Citește și: Rețetă de budincă cu praz și spanac
Citește și: Rețetă de fabada – mâncare de fasole în stil spaniol
Rețeta de burger a lui Cătălin Scărlătescu – Ingrediente
carne tocată
unt
maioneză
sare și piper boabe
ketchup
muștar
roșii
salată verde
castraveți murați
salată verde
ardei copt
pătrunjel
rozmarin
cașcaval
dulceață de ceapă
chifle cu semințe
Rețeta de burger a lui Cătălin Scărlătescu – Mod de preparare
„Prima dată este importantă sursa de carne, după care trebuie să știi să dozezi grăsimea din interior. Aici mulți greșesc. Dacă bagi doar carne, ai o chiftea foarte uscată, trebuie să știi ce grăsime să bagi. Nu sunt nebunul care bagă 100 de condimente, eu mor când îi văd pe alții că pun și de aia, și de aia, trebuie cât mai simplă, sare și piper.
Apoi, e important să știi cum să alegi sosurile, un barbeque bun, o maioneză bună, după care ai roșia, foarte clasic, foaia de salată, castravetele murat. Dulceața de ceapă trebuie să știi să o faci. Dacă nu ai scăpat puțin lichior de cireșe, degeaba. Pe urmă, e foarte simplu. Eu le dau drumul la grătar și nu au cum să greșească. O să-mi iasă toți la fel, cu același gust. Când mai vine unul și-mi zice că îl vrea în sânge îl trimit să meargă la alt restaurant. Nu există. Burgerul e ăla pe care ți-l dau eu', a spus chef-ul.
Sursa foto: Facebook