Rețeta de burgeri a lui Cătălin Scărlătescu. Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai buni și îndrăgiți bucătari din România, astfel că, deși a împărtășit de multe ori numeroase rețete personale, de data aceasta și-a surprins fanii cu o serie de sfaturi ideale pentru bucătari sau gospodine. Iată ce trucuri a dezvăluit juratul de la Chefi la cuțite!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de burgeri a lui Cătălin Scărlătescu. Cătălin Scărlătescu se bucură de un succes uriaș pe plan profesional. Nu doar că se află în juriul Chefi la cuțite, unde jurizează mâncarea și oferă mereu sfaturi din domeniul culinar, ci are și propriile restaurante, unde are grijă ca preparatele culinare să fie perfecte, fără drept de reproș.
Recent, după ce a vorbit despre viața lui privată, cât și despre relația cu Doina Teodoru, în podcastul lui Mihai Morar, Cătălin Scărlătescu a dus discuția în domeniul care-i place cel mai mult, și anume cel culinar, așa că nu a ezitat să ofere sfaturi și trucuri despre mâncare. Ba mai mult a spus și care este preparatul lui culinar preferat.
Citește și: Met Gala 2023 – cele mai spectaculoase ținute. Jennifer Lopez și Kim Kardashian au atras toate privirile
Rețeta de burgeri a lui Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu este un bucătar renumite, care a lucrat în numeroase bucătării din lume, astfel că a prelat cele mai bune tehnici. De asemenea, experiența l-a învățat ce e bine și ce e rău în domeniul culinar, așa că acum poate da sfaturile care pe el l-au ajutat foarte mult, ia totodată care pot face gătitul mai ușor pentru numeroși bucătari sau multe gospodine. Prin urmare, iată secretele un burger reușit!
'Gustul îl fac. În momentu în care se amestecă carnea la un burger trebuie să ai atenție mare. Prima și prima dată contează sursa de carne. Ce carne pui în acel burger. Apoi trebuie să știi să dozezi grăsimea din interior. Dacă bagi doar carne, o să iasă o chiftea uscată. Eu nu sunt nebunul care bagă 100 de condimente. Eu mor pe ăștia care pun de toate. Băi nene, sare și piper, atât. E gata. Pe urmă trebuie să știi să alegi sosurile. După ai roșia, foia de salată, un castravete murat și dulceața de ceapă. Dacă dulceața de ceapă nu știi să o faci, e degeaba. Dacă nu scapi puțin sirop de cireșe la dulceața de ceapă, n-ai făcut nimic.', a povestit Cătălin Scărlătescu în podcastul lui Mihai Morar.
Cătălin Scărlătescu: 'Cu simplitatea faci tot. Face toți banii'
Mai mult decât atât, Cătălin Scărlătescu a continuat șirul declarațiilor despre secretele mâncărurilor gustoase. Nu, nu s-a oprit doar la burger, ci a dat sfaturi și în general, astfel că unul dintre cele mai importante constă în simplitate. Chef-ul este de părere că în mâncare nu se pun multe condimente, ci se lasă cât mai simplu pentru un gust unic și deosebit.
'(…) E la modă TikTok-ul. E foarte interesant și e foarte mișto, atât timp cât în spate există realitate. Adică eu când mă așez la masă, vreau să-mi dai ce mi-ai promis și ce mi-ai arătat. (…) Cu cât e mai simplu un preparat, cu atât de mai bun. Cu simplitatea faci tot. Și un cartof, dacă îi pui sare, aia e realitatea, e minunat. Simplitatea face toți banii. Eu niciodată nu mă complic în bucătărie. (…) În momentul în care îți dau o mâncare foarte gustoasă, tu nu mai comentezi aspectul. Mâncarea bună nu ai cum să o refuzi niciodată. Sunt o grămadă de decoruri, dar cu gust 0. ', a continuat chef-ul.
Care este mâncarea preferată a lui Cătălin Scărlătescu
Cătălin Scărlătescu a recunoscut faptul că mâncarea lui preferată sunt scoicile. Nu s-a sfiit și a explicat că le-ar mânca în orice fel inclusiv crude, fiindcă gustul lor nu pate fi comparat cu nimic altceva.
'Îmi plac scoicile. Scoicile pentru mine sunt ceva spectaculos. Că sunt în sos de vin, în sos roșu, că e prăjită, fiartă, marintă, coaptă, chiar și crude, sunt fantastice pentru mine.', a spus Cătălin Scărlătescu.
Totuși, nu s-a oprit doar la mâncarea lui preferată, ci a continuat și a explicat că, din punctul lui de vedere, românii sunt pasionați de chiftele și tot ceea ce înseamnă tocătură, atunci când vine vorba despre felurile lor preferate de mâncare, cât și cele mai căutate prin restaurante.
'Felurile preferate de români. Păi românii acum nu mai mănâncă mâncare de cartofi. Preferă salata de boeuf, tot ce ține de tocătură. Mănâncă românul chiftele. De pe un bufet dispare chiftelele în trei secunde. Și peștele prăjit la fel. (…)', a continuat el pentru sursa menționată.
Cum să ai parte de o masă bună la restaurant
Cătălin Scărlătescu le-a dezvăluit tuturor celor care au urmărit podcastul cu el la Mihai Morar un mare secret. Mai precis, a dezvăluit că atunci când te duci pentru prima dată într-un restaurant și nu ai preferințe la mâncare, iar totodată nu ești mofturos când vine vorba despre preparatele culinare, cel mai bine ceri ospătarului să-i transmită bucătarului să pregătească specialitatea casei, adică ceea ce știe cel mai bine să facă.
'Du-te într-un restaurant și spune-i la bucătăr să se dea mare. Omul îți dă din suflet ce crede el că e cel mai bun. Îi spun ospătarului să-l rogae pe bucătar să facă specialitatea casei, ce știe el cel mai bine.', a concluzionat Cătălin Scărlătescu.
Sursă foto: Facebook