Rețetă de cannelloni cu carne de vită și sos bechamel

.

Dacă nu ați pregătit până acum o rețetă de cannelloni cu carne de vită și sos bechamel, a venit momentul să vă impresionați familia și prietenii! Este extrem de gustoasă, cremoasă, un preparat gourmet care va deveni preferatul tuturor!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de cannelloni cu carne de vită și sos bechamel. Fel de mâncare originar din Sicilia, cannelloni se pregătesc în nenumărate variante, începând de la cel ecu carne, brânză sau legume, la cele dulci. fie că sunt desert, fie main course, aceste paste siciliene vor face întotdeauna deliciul zilei. nu se prepară chiar foarte simplu, dar merită fiecare minut petrecut în bucătărie!

Rețetă de cannelloni cu carne de vită și sos bechamel

Una dintre cele mai savuroase rețete de cannelloni este cea care are în componență carnea de vită și sosul bechamel. Un fel de mâncare delicios și sățios, este potrivit pentru orice moment al zilei. Timpul de preparare necesar este de 30 de minute, iar cel de gătire – 80 de minute. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara cele mai bune cannelloni!


Citește și: Rețetă de murături în saramură.Simplă și aromată

Citește și: Rețetă de friptură de vită la cuptor.Fragedă și aromată

Citește și: Mâncare de cartofi cu cârnați.Rețetă ușor de preparat

Citește și: Rețetă de chiftele de dovlecei cu brânză.Simplă și gustoasă!

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită tocată;
  • 400 g cannelloni;
  • 1 ceapă mare tocată mărunt;
  • 6 căței de usturoi tocați;
  • 1 linguriță zahăr;
  • 1,200 kg sos marinara
Pentru topping
  • 600 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 140 g cașcaval afumat
  • 150 g parmezan
  • oregano, sare și piper după gust

Cum se prepară cannelloni cu carne de vită și sos bechamel

Rețetă de cannelloni cu carne de vită și sos bechamel. Într-o tigaie nonaderentă, se călesc usturoiul și ceapa, până înmoaie, în jur de 5 minute. Se adaugă apoi carnea de vită, care se călește încă 10 minute, amestecând din când în când. Se adugă apoi jumătate din cantitatea de sos marinara (sosul marinara este un sos italian de roșii, aromatizat cu usturoi, ceapă, oregano și alte ierburi și condimente. Este un sos simplu și delicios, folosit adesea în preparatele italiene precum paste, pizza sau fructe de mare) și zahărul și se lasă încă 20 de minute, la foc mic, semi-acoperit, să se întrepătrundă aromele.


În acest timp, trebuie pregătit sosul bechamel pentru cannelloni cu carne de vită. Se topește untul la foc mic, apoi se adaugă făina, se amestecă bine și lasă așa un minut. Pe urmă se toarnă în ploaie laptele și se amestecă continuu cel puțin 2 minute, pentur a nu se forma cocoloașe. Se ia vasul de pe foc și se adaugă cașcavalul afumat ras, oregano, sare și piper. Se ameste bine din nou și se acoperă sosul bechamel.

Restul de sos marinara rămas se toarnă pe fundul unei tăvi nonaderente. Cu o linguriță se umple apoi fiecare cannelloni cu carnea tocată și se așază în tavă. Deasupra se toarnă sosul bechamel și apoi se presară parmezanul.


Se dă preparatul la cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Se servește cu parmezan ras deasupra și cu verdeață proaspătă (pătrunjel).