Pentru amatorii de dulciuri, vă recomandăm un desert originar din Italia, ușor de făcut și cu un gust inedit. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare pentru acest delicios preparat. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Cannoli sunt produse de patiserie siciliene, constând într-un aluat umplut cu cremă de brânză dulce. Desertul este destul de popular și se regăsește în rafturile multor patiserii, însă puteți obține un preparat autentic chiar în propria bucătărie, urmând pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă de cremă pentru eclere. Trucul pentru cea mai delicioasă umplutură
Citește și: Rețetă rapidă de zacuscă. Trucul folosit de Chef Florin Dumitrescu
Citește și: Mâncare de dovlecei cu roșii și usturoi. Rețeta ideală pentru acest anotimp
Citește și: Rețeta de pizza a lui Sorin Bontea. Secretul unui blat pufos
Rețetă de cannoli cu cremă de ricotta – Ingrediente
Aluat
250 g făină albă 000
50 g unt gras cu cel puțin 82% grăsime
35 g zahăr alb
3 g sare
60 ml vin alb
1 ou
1 albuș
Cremă
700 g brânză ricotta
250 g zahăr
15 ml esență de vanilie
Rețetă de cannoli cu cremă de ricotta – Mod de preparare
1. Pentru început, menținăm că pentru această rețetă aveți nevoie de forme de cannoli. Peste noapte, lăsați brânza ricotta la scurs.
2. Într-un vas, se amestecă făina, zahărul și sarea, apoi se adaugă oul și vinul. Aluatul se frământă bine și se lasă la frigider pentru o oră.
3. Ulterior, aluatul se împarte în patru, iar trei bucăți se pun înapoi la frigider. Întindeți aluatul bine, astfel încât să aibă o grosime de maxim 2 milimetri, apoi decupați forme rotunde cu ajutorul unui castron.
4. Procedați similar și cu bucățile de aluat din frigider. Mai apoi, învelim foile de cannoli cu câte patru foi, pe rând, lipidu-le cu albuș de ou bătut, potrivit retete.unica.ro.
5. Formele se prăjesc în ulei încins, timp de un minut. Separat, într-un bol, amestecăm brânza ricotta cu zahărul și vanilia.
6. La final, umplem formele cu crema obținută. Opțional, se pot decora cu fulgi de ciocolată sau bucăți de fructe.
Sursa foto: Freepik