Rețetă de cannoli cu cremă de ricotta

 Ifrim Georgiana
.

Pentru amatorii de dulciuri, vă recomandăm un desert originar din Italia, ușor de făcut și cu un gust inedit. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare pentru acest delicios preparat. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cannoli sunt produse de patiserie siciliene, constând într-un aluat umplut cu cremă de brânză dulce. Desertul este destul de popular și se regăsește în rafturile multor patiserii, însă puteți obține un preparat autentic chiar în propria bucătărie, urmând pașii de mai jos.

Citește și: Rețetă de cremă pentru eclere. Trucul pentru cea mai delicioasă umplutură

Citește și: Rețetă rapidă de zacuscă. Trucul folosit de Chef Florin Dumitrescu

Citește și: Mâncare de dovlecei cu roșii și usturoi. Rețeta ideală pentru acest anotimp

Citește și: Rețeta de pizza a lui Sorin Bontea. Secretul unui blat pufos

Rețetă de cannoli cu cremă de ricotta – Ingrediente

Aluat

 250 g făină albă 000

 50 g unt gras cu cel puțin 82% grăsime

 35 g zahăr alb

 3 g sare

 60 ml vin alb

 1 ou

 1 albuș

Cremă

 700 g brânză ricotta

 250 g zahăr

 15 ml esență de vanilie

Rețetă de cannoli cu cremă de ricotta – Mod de preparare

1. Pentru început, menținăm că pentru această rețetă aveți nevoie de forme de cannoli. Peste noapte, lăsați brânza ricotta la scurs.

2. Într-un vas, se amestecă făina, zahărul și sarea, apoi se adaugă oul și vinul. Aluatul se frământă bine și se lasă la frigider pentru o oră.

3. Ulterior, aluatul se împarte în patru, iar trei bucăți se pun înapoi la frigider. Întindeți aluatul bine, astfel încât să aibă o grosime de maxim 2 milimetri, apoi decupați forme rotunde cu ajutorul unui castron.

4. Procedați similar și cu bucățile de aluat din frigider. Mai apoi, învelim foile de cannoli cu câte patru foi, pe rând, lipidu-le cu albuș de ou bătut, potrivit retete.unica.ro.

5. Formele se prăjesc în ulei încins, timp de un minut. Separat, într-un bol, amestecăm brânza ricotta cu zahărul și vanilia.

6. La final, umplem formele cu crema obținută. Opțional, se pot decora cu fulgi de ciocolată sau bucăți de fructe.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton