Rețetă de cârnați în sos de bere

.

Rețetă de cârnați în sos de bere. Nu ai nevoie să stai cu orele în bucătărie, pentru a pregăti una dintre cele mai gustoase mese de prânz sau de cină.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI


Ce spui de o porție de cârnați, însă nu oricum, ci în sos de bere? Totul este foarte simplu: ai nevoie doar de câteva ingrediente, de curiozitate și asta este tot!

Citește și: Rețetă de ruladă cu nucă

Citește și: Cea mai bună rețetă pentru zacusca de ciuperci

Citește și: Rețetă de chec cu afine

Citește și: Rețetă de pilaf cu pui.Un preparat simplu de realizat

Rețetă de cârnați în sos de bere. Ingrediente

  • 12 cârnați proaspeți, după preferință
  • 2 cepe
  • 1-2 căței de usturoi
  • 150 ml bere, după preferință
  • 250 ml apă
  • 1-2 foi de dafin
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1 lingură făină albă
  • 2-3 linguri ulei vegetal
  • sare
  • piper

Rețetă de cârnați în sos de bere. Mod de preparare

  • Încingi uleiul și prăjești cârnații, pe ambele părți, la foc mediu, până ce carnea s-a gătit. Îi dai deoparte pe un șervete de bucătărie, ca să absoarbă surplusul de ulei.
  • În același vas, călești ceapa împreună cu usturoiul tocat și cu cimbrul, până capătă o culoare aurie, apoi adaugi făina și amesteci.
  • Torni berea, omogenizezi și mai ții pe foc încă 1-2 minute, să se evapore alcoolul.
  • După ce sosul s-a îngroșat, adaugi dafinul, apa, sarea și piperul după gust.
  • Transferi cârnații și îi mai lași la fiert 15 minute.
  • Servești cârnații cu garnitura preferată.

Sursă foto: Profimedia