Rețetă de cârnați în sos de bere. Nu ai nevoie să stai cu orele în bucătărie, pentru a pregăti una dintre cele mai gustoase mese de prânz sau de cină.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI
Ce spui de o porție de cârnați, însă nu oricum, ci în sos de bere? Totul este foarte simplu: ai nevoie doar de câteva ingrediente, de curiozitate și asta este tot!
Citește și: Rețetă de ruladă cu nucă
Citește și: Cea mai bună rețetă pentru zacusca de ciuperci
Citește și: Rețetă de chec cu afine
Citește și: Rețetă de pilaf cu pui.Un preparat simplu de realizat
Rețetă de cârnați în sos de bere. Ingrediente
- 12 cârnați proaspeți, după preferință
- 2 cepe
- 1-2 căței de usturoi
- 150 ml bere, după preferință
- 250 ml apă
- 1-2 foi de dafin
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- 1 lingură făină albă
- 2-3 linguri ulei vegetal
- sare
- piper
Rețetă de cârnați în sos de bere. Mod de preparare
- Încingi uleiul și prăjești cârnații, pe ambele părți, la foc mediu, până ce carnea s-a gătit. Îi dai deoparte pe un șervete de bucătărie, ca să absoarbă surplusul de ulei.
- În același vas, călești ceapa împreună cu usturoiul tocat și cu cimbrul, până capătă o culoare aurie, apoi adaugi făina și amesteci.
- Torni berea, omogenizezi și mai ții pe foc încă 1-2 minute, să se evapore alcoolul.
- După ce sosul s-a îngroșat, adaugi dafinul, apa, sarea și piperul după gust.
- Transferi cârnații și îi mai lași la fiert 15 minute.
- Servești cârnații cu garnitura preferată.
Sursă foto: Profimedia