Rețetă de cartofi duchesse. Un preparat culinar simplu și foarte gustos

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă de cartofi duchesse. Un preparat culinar simplu și foarte gustos, ideal pentru zilele toride de vară, mai ales dacă și tu te-ai săturat să petreci ore în bucătărie pentru a pregăti cina sau prânzul. Acum este momentul perfect să încerci această rețetă, care o să fie cu siguranță pe gustul familiei tale. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum se prepară pas cu pas!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI!

Și dacă ești o gospodină adevărată și iubești domeniul culinar, zilele caniculare te țin cu siguranță departe de bucătărie. Ideile sunt din ce în ce mai epuizate atunci când vine vorba de o mâncare rapidă, fără să necesite prea mult timp în bucătărie, într-o căldură moleșitoare, tocmai de aceea noi îți sărim în ajutor cu rețeta de cartofi duchesse.

Citește și: Rețetă de salată de broccoli cu maioneză de avocado

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert fresh, perfect pentru vară!

Citește și: Ce sfat a primit Joseph Mohaci de la preotul care l-a cununat cu Anda Adam: „Cea mai frumoasă urare. Acum să vedem în luna de miere…'

Citește și: Claudiu Molnar, mesaj sfâșietor la trei săptămâni de la înmormântarea soției sale, Anca Molnar: „Arde inima în mine. Te-ai ascuns după o stea și…' / Gestul dureros făcut în memoria make-up artistului vedetelor

Rețetă de cartofi duchesse – ingrediente

  • 1,5 kg cartofi albi
  • 200 g unt
  • 4 gălbenușuri
  • sare
  • piper alb
  • un praf nucșoară

Rețetă de cartofi duchesse – mod de preparare

Ei bine, nu! Nu se prepară deloc greu, ci din contră. Mai ales fiindcă este vorba despre cartofi, e clat că alături de acest preparat poți opta oricând pentru o salată răcoritoare sau carne. Iată cum se prepară și să trecem la treabă!

Pentru început, curățați cartofii și îi tăiați în cuburi mici. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare și se lasă până sunt fierți complet. Se scot din oală, se scurg și se presează cât sunt calzi, ca la piure. Următorul pas este să adaugi sare, piper și nucșoară. Se amestescă bine, apoi se pune untul tăiat cuburi și se omogenizează. La final se adaugă și gălbenușurile și se amestecă împreună, astfel că aceasta este compoziția finală.

Pasta obținută se pune într-un pos și se pune o cantitate mică, ca la eclere, într-o tavă ușor unsă. Când s-a umplut tava, se bagă la cuptor până când se colorează la suprafață și sunt făcuți. De aici, rămâne la inițiativa ta cum alegi să-i mănânci și lângă ce garnituri. Poftă bună!

Sursă foto: Facebook

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton