Dacă sunteți pasionați de fripturi, este obligatoriu să încercați cea mai simplă și delicioasă rețetă de ceafă de porc marinată la grătar. Vă veți bucura de un preparat fraged și suculent la interior și crocant la exterior. Un adevărat deliciu!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de ceafă de porc marinată la grătar. În bucătăria românească, porcul este cea mai apreciată, dar și cea mai folosită carne, fie că vorbim despre ciorbe, tocănițe sau fripturi. Este o carne extrem de versatilă, care poate fi preparată în nenumărate feluri. Carnea de porc marinată însă, datorită frăgezimii și savorii sale, este un deliciu.
Rețetă de ceafă de porc marinată la grătar
E adevărat, ceafa de porc este, în genere, o carne fragedă, însă în combinație cu marinada se va topi în gură. Iată cum puteți să pregătiți cea mai savuroasă ceafă marinată care poate fi pregătită atât la grătar, cât și la tigaie.
Ingrediente
- 1 kg ceafă de porc (sau cotlet, dacă preferați o carne mai slabă)
- sare, piper, după gust
Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase
Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă
Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește
Marinadă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 3-4 caței de usturoi
- 2 lingurițe boia dulce sau afumată
- ½ linguriță fulgi de ardei iuți
- 1 vârf de cutit piper negru macinat
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriță de cimbru uscat
- coriandru pisat, rozmarin
- 150-200 ml vin alb sec
- 30 ml de ulei
Cum se prepară ceafa marinată la grătar
Se spală carnea și se usucă apoi cu un șervet de bucătărie. Ceapa și morcovul se taie rondele, usturoiul se strivește cu lama cuțitului, frunza de dafin se rupe cu mâna, iar toate celelalte condimente se presară peste carne, asezonând-o bine. Se pune totul într-un vas, unde se adaugă uleiul și vinul, iar apoi se adaugă puțină apă rece, doar cât să acopere carnea. Se acoperă vasul cu o folie și se dă la frigider pentru 24 de ore. Din când în când, se mai amestecă în vas, pentru a se impregna carnea bine cu toate aromele.
A două zi, se scoate carnea din marinadă cu o oră înainte de a fi gătită, apoi se pregătește la grătar sau la tigaie. Pregătită astfel, ceafa este extrem de suculentă la interior și crocantă la exterior. Se servește cu piure de cartofi, însoțită de o salată sau murături.
Foto: Shutterstock