Cevapcici sunt un produs specific bucătăriei sârbești și se aseamănă mult micilor preparați în România, cu câteva mici diferențe. Mai jos, veți regăsi o alternativă delicioasă și de post a acestui preparat. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Micii sârbești sunt mult mai mici decât cei românești și nu se consumă cu muștar. Totodată, în rețeta tradițională de cevapcici nu se folosește bicarbonat.
Citește și: Rețetă de Torihamu, șuncă de pui de casă
Citește și: Rețetă de budincă cu praz și spanac
Citește și: Rețetă de fabada – mâncare de fasole în stil spaniol
Citește și: Rețetă de tahini
Rețetă de cevapcici sau mici sârbești de post – Ingrediente
500 g brânză de grătar rasă (quorn sau tofu)
1 ardei roșu mic tocat
aproximativ 100 g pesmet
2 căței de usturoi pisați
2 cepe mici tocate
3 ouă
4 ciuperci tocate
2 linguri de boia ardei (iute sau afumată)
2-3 linguri de pătrunjel tocat
sare și piper după gust
3 linguri ulei dacă este necesar
Rețetă de cevapcici sau mici sârbești de post – Mod de preparare
1. Toate ingredientele de mai sus se pun într-un bol încăpător și se frământă bine.
2. În această etapă, se formează micii, însă la jumătate din dimensiunea la care i-ați face în mod obișnuit, potrivit retete.unica.ro.
3. Micii se prăjesc în ulei sau se prepară pe grătar. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik