Rețetă de chec cu afine

 Oana Pantazi
.

Este vremea lor, așa că o rețetă de chec cu afine, un desert savuros și perfect în zilele caniculare, va fi cu siguranță pe placul întregii familii. Nu în ultimul rând, se prepară rapid, iar fructele au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de chec cu afine. Proprietățile acestor mici fructe de pădure – bogate în vitamina C, acid folic, vitamina A, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, fosfor, sodiu, zinc – sunt cunoscute, iar în ultimii ani afinele se numără printre preferatele românilor atunci când vine vorba despre un desert cu fructe. Iată însă că afinele sunt la fel de gustoase și în prăjituri!

Rețetă de chec cu afine

Prăjiturile cu fructe de pădure sunt extrem de gustoase, dar și nutritive, așadar că provocăm să încercați cea mai simplă rețetă de chec cu afine. Este simplu de făcut, se prepară în 30 de minute, iar rezultatul este spectaculos și, în egală măsură, savuros. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a îl prepara!

Citește și: Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă

Citește și: Ciorbă de varză dulce cu afumătură

Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de păsat cu lapte

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr
  • 250 g făină
  • 3 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 100 g afine uscate sau proaspete
  • 50 ml vin roșu dulce
  • 20 g zahăr pudră

Cum se prepară checul de afine

Rețetă de chec cu afine. Mai întâi se topește untul la microunde sau la bain-marie. Se adaugă cele 150 g de zahăr pudră și se amestecă bine, până la omogenizare. Apoi se adaugă ouăle pe rând, amestecând bine. În compoziție se pun apoi esența de vanilie și vinul roșu dulce.

Se cern făina și praful de copt, iar ulterior se adaugă peste compoziția de ou și unt, amestecând până la omogenizarea completă. Între timp, se încălzește cuptorul al 180 de grade Celsius.

Afinele se pun într-un castron (dacă sunt proaspete și mai mari, se taie în 2). Peste afine se adaugă o lingură de zahăr pudră și se amestecă pentru ca fructele să nu se scufunde în prăjitură. Apoi, fructele se amestecă în aluat, având grijă ca afinele să fie distribuite uniform.

Aluatul se toarnă într-o tavă de chec tapetată cu unt și cu făină sau cu hârtie de copt și se lasă la cuptor circa 30 de minute. După scurgerea timpului, se face testul scobitorii.

Rețeta este la fel de bună și cu zmeură sau fragi.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton