Rețetă de chec cu mac și glazură de lămâie. Un desert ușor de făcut, gustos și care se remarcă printr-un contrast puternic de arome. Timpul de preparare este de aproximativ 60 de minute, iar rezultatul va fi unul spectaculos. Iată ingredientele necesare și modul de preparare al checului cu mac și glazură de lămâie!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de chec cu mac și glazură de lămâie. Acest desert are o textură pufoasă, este extrem de gustos, iar combinația dintre mac, lămâie și rom este una surprinzătoare. Dacă vă plac checurile moi, nu ezitați să încercați rețeta recomandată de noi. Gustul este unul dulce-acrișor, fiind potrivit pentru orice iubitor de dulciuri.
Citește și: Rețetă de pui în sos de muștar și capere
Citește și: Rețetă de budincă de cartofi și dovlecei
Citește și: Compot de prune
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mere, biscuiți și budincă
Rețetă de chec cu mac și glazură de lămâie – Ingrediente
Pentru chec:
patru ouă
150 grame de zahăr
200 grame de făină
15 grame de mac
40 ml de ulei
coajă rasă de lămâie
un vârf de linguriţă cu sare.
Pentru glazură:
150 de grame de zahăr pudră
200 de ml de suc de lămâie
Rețetă de chec cu mac și glazură de lămâie – Mod de preparare
1. În primul rând, în două recipiente, se separă albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri, se adaugă un praf de sare și se bat cu mixerul până se transformă în spumă. Ulterior, se adaugă treptat zaharul și se amestecă până când capată o consistență mai tare.
2. În continuare, peste gălbenușuri se adaugă un praf de sare și uleiul și se amestecă bine. Acum, folosind o spatulă, se adaugă albușurile bătute, potrivit romaniatv.net.
3. În această etapă, se adaugă făina amestecată cu seminţele de mac și se amestecă bine. Compoziția obținută se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor pentru 35-40 de minute. Temperatura de coacere recomandată este de 180 de grade.
4. În acest timp, se prepară glazura de lămâie. Într-un bol, se pun zahărul și sucul de lămâie și se amestecă cu ajutorul unui mixer.
5. Când checul este gata și s-a răcit, se toarnă glazura de lămâie. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik