Rețetă de chec cu mac și lămâie, fără gluten

 Oana Pantazi
.

Rețetă de chec cu mac și lămâie, fără gluten. Această rețetă delicioasă și extrem de aromată este perfectă pentru persoanele care au intoleranță la gluten, dar este perfectă și pentru cei care nu întâmpină astfel de probleme. Este, de asemenea, o variantă perfectă pentru zilele de sărbătoare, iar cei dragi vor adora acest chec.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Dacă aveți intoleranță la gluten, cu siguranță alegeți cu mare grijă produsele de patiserie și de cofetărie. Iată însă că se pot face deserturi delicioase cu făină fără gluten și astfel nu va mai trebui să refuzați un dulce de fiecare dată!

Rețetă de chec cu mac și lămâie, fără gluten

În ultimul timp, multe persoane, și în special copii, au dezvoltat intoleranță la gluten, dar asta nu trebuie să le împiedice să se bucure de un desert savuros. Și cum făina fără gluten se găsește în majoritatea supermarketurilor, iată o variantă de chec care se pregătește rapid și este delicioasă. Dacă nu țineți post sau nu aveți probleme de sănătate, puteți înlocui uleiul cu unt și laptele de migdale cu lapte obișnuit.

Citește și: Rețetă de pateu din linte și ardei roșu

Citește și: Rețeta de biscuiți fără zahăr a lui Carmen Brumă. Simplă și delicioasă!

Citește și: Rețeta de chifteluțe de dovlecei cu sos tzatziki a Alinei Laufer

Ingrediente

  • 2 căni de făină fără gluten
  • 2 căni de lapte de migdale (sau lapte de vacă, după preferințe)
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu + 1 linguriță de praf de copt
  • un praf de sare
  • o cană de ulei (sau unt topit dacă preferați)
  • 2 ouă
  • 2 linguri de apă
  • 1 lămâie (coaja și sucul) + esență de lămâie
  • 1 lingură semințe de mac
  • 1 cană miere
  • ciocolată albă (fără gluten) pentru glazură (opțional)

Cum se face checul cu mac și lămâie, fără gluten

Se încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius și se unge cu ulei tava de chec. Apa, ouăle și uleiul se amestecă primele, iar apoi se adaugă bicarbonatul, praful de copt, făina în ploaie, laptele. Adăugați pe urmă coaja, sucul de lămâie și esența, mierea și semințele de mac și omogenizati compoziția.

Puneți apoi checul în formă și coaceți-l timp de 35 până la 45 de minute. Când se rumenește frumos și trece testul scobitorii, checul este gata. La final, se toarnă deasupra glazura de ciocolată albă (fără gluten) topită la bain marie și se decorează (opțional) cu felii de lămâie confiate și se lasă să se răcească înainte de a fi tăiat.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton