Recomandăm această rețetă amatorilor de dulciuri. Prăjitura are un gust deosebit, iar comabinația de mere și scorțișoară este de sezon. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de chec cu mere și scorțișoară este ideală în acest sezon și se prepară în câțiva pași simpli. Combinația dintre aceste două ingrediente este irezistibilă, iar la final, vă puteți bucura de o prăjitură foarte pufoasă și aromată.
Citește și: Rețetă rapidă de zacuscă. Trucul folosit de Chef Florin Dumitrescu
Citește și: Mâncare de dovlecei cu roșii și usturoi. Rețeta ideală pentru acest anotimp
Citește și: Rețeta de pizza a lui Sorin Bontea. Secretul unui blat pufos
Citește și: Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea. Secretul pentru cel mai bun gust: „Tocăm afumătura și ceapa…'
Rețetă de chec cu mere și scorțișoară – Ingrediente
6 ouă
250 de grame de zahăr
120 ml de ulei
200 grame de iaurt
380 grame de făină
4 mere
scorțișoară
40 grame unt
30 grame de zahăr brun
Rețetă de chec cu mere și scorțișoară – Mod de preparare
1. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, apoi se adaugă treptat 125 grame de zahăr.
2. Într-un alt bol, se mixează 6 gălbenușuri cu 125 grame de zahăr, 120 ml de ulei, 200 grame de iaurt și tot treptat adăugăm 300 grame de făină.
3. În compoziție, se adăugă merele tăiate cubulețe și scorțișoara, apoi albușurile. Compoziția se toarnă în tavă și se lasă la copt, potrivit spynews.ro.
4. Într-un bol, se amestecă 40 grame de unt la temperatura camerei, 30 grame de zahăr brun, o lingură de scorțișoară, adăugăm treptat 80 grame de făină și amestecăm cu o spatulă. Compoziția se toarnă peste chec.
Sursa foto: Freepik