Rețetă de chec de dovlecei. Preparat delicios

.

Rețetă de chec de dovlecei. Preparatele cu dovlecei sunt la mare căutare în această perioadă, având în vedere că dovleceii românești se găsesc în piețe. În cazul în care nu știați ce să le mai gătiți gustos celor dragi, rețeta de chec de dovlecei este ideală și se prerară și foarte ușor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de chec de dovlecei. În cazul în care doreați să gătiți ceva cu dovlecei, dar nu știați ce, rețeta de chec de dovlcei nu este doar foarte delicioasă, dar și extrem de ușor de preparat. În plu, n-aveți nevoie nici de foarte multe ingrediente, iar gustul vă va da pe spate.


Citește și: Rețetă de mâncare chinezească.Orez prăjit cu pui, la wok

Citește și: Rețetă de castraveți murați.Secretul unui gust delicios

Citește și: Frigănele sau pâine prăjită cu ou.Rețetă clasică

Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci.Un deliciu!

Rețetă de chec de dovlecei – Ingrediente

– 200 g faina

– 2 bucati dovlecei medii

– 1 plic praf de copt

– 3 bucati oua

– 200 g cascaval ras

– 100 ml ulei

– 100 ml lapte

– 1 legatura patrunjel


– 1 praf sare, piper

Rețetă de chec de dovlecei – Mod de preparare

1. Pentru început, spălați și curățați
dovleceii. Apoi, dați-i pe răzătoare și puneți-i la călit în puțin ulei pentru
a se elimina apa din ei.

2. Apoi, amestecați făina cu praful de copt. Separat,
bateți ouăle și amestecați-le cu uleiul și laptele.

3. Adăugați sare și piper după gust. După
care, puneți acest amestec peste făină.

4. Apoi, adăugați dovleceii și 100 g de cașcaval ras, precum și pătrunjelul pe care l-ați tocat mărunt, potrivit retete.unica.ro.

5. Luați o formă de chec și ungeți pereții cu
ulei și tapetați cu făină. Apoi, turnați compoziția și dați la cuptor pentru 55
de minute. Nu uitați să verificați cu o scobitoare dacă este copt sau nu.


6. Ulterior, cu cinci minute înainte de se fi
copt checul de dovlecei, scoateți tava, presărați cașcaval deasupra și dați la
cuptor din nou pentru a se forma o crustă.

7. Apoi, scoateți checul din cuptor și lăsați
să se răcească.

Poftă bună!

Sursa Foto: shutterstock.com