Rețetă de chec de post cu dulceață. Pentru cei care țin post e puțin mai greu să se bucure de ceva bun la desert. Dar nu imposibil! Se pot totuși face și deserturi de post delicioase, așa cum este rețeta de chec cu dulceață. Un chec de post este mai ușor de făcut decât unul clasic, cu ouă. Nu este mult de muncă și practic nu trebuie decât puțin amestecate toate ingredientele împreună, turnat în tavă și dat la cuptor.
Rețetă de chec de post cu dulceață. Fie că țineti post sau aveti un stil de viața vegan sau poate sunteti intoleranti la lactoza si/sau oua si simtiti nevoia sa mancati o prajitura gustoasa care sa nu aiba printre ingredientele din compozitie lactate sau oua, atunci aceasta rețetă de chec de post cu dulceață va fi cu siguranta pe gustul vostru. E mai ‘light’și mai ușor digerabil, neavând lapte, ouă sau unt în compoziție. Așadar dacă vrei să ții post și dorești să te delectezi cu un desert bun alături de un ceai aromat, iată o rețetă simplă de chec de post cu dulceață, propusă de lecturisiarome.ro.
Citește și: Rețeta de paste cu feta, la cuptor, de pe TikTok
Citește și: Rețetă de seitan, cu legume și condimente
Citește și: Rețeta de prăjitură cu mere, fără făină albă, unt și lapte
Citește și: Briam – mâncare grecească de post cu legume. Rețeta pas cu pas
Rețetă de chec de post cu dulceață. Ingrediente
- 100 grame de zahăr
- 75 grame de ulei
- 225 grame de lapte de cocos
- 200 grame de făină albă de grâu
- 15 grame de cacao
- 50 grame de dulceață de vișine
- 10 grame de praf de copt
Rețetă de chec de post. Mod de preparare
- Aprindem cuptorul la 170 de grade și punem hârtie de copt într-o tavă pentru chec de 10/24 cm;
- Punem zahărul și uleiul împreună într-un bol și le amestecăm bine câteva minute până începe să se topească zahărul;
- Adaugăm laptele de cocos și amestecăm, apoi punem și restul ingredientelor, pe rând, încorporându-le cu ajutorul unui tel.
- Vom obține un aluat ca o smântână groasă pe care îl punem în tavă și îl dăm la cuptor pentru 50 de minute.
- Facem testul cu scobitoarea și dacă iese curată scoatem tava din cuptor și apoi checul din tavă. Îndepărtăm hârtia de copt și lăsăm la răcit pe un grătar.
- Se taie doar după ce se răcește complet
FOTO Pixabay