Rețetă de cheesecake cu cocos și ciocolată alba. Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un desert simplu și gustos în zilele toride de vară? Ei bine,a cum este momentul ideal să încerci cheescake-ul cu cocos, care este și foarte răcoritor în această perioadă! Iată lista de ingrediente, dar și cum se prepară pas cu pas!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI
Dacă și tu ești un fan al cocosului, acum este timpul să nu te mai rezumi doar la dulciurile sau deserturile din magazine, gata făcute, pentru a-ți satisface poftele. Trebuie să încerci și tu rețeta de chessecake cu cocos și ciocolată albă. Este cu adevărat un curcubeu pe cerul gurii și cu siguranță o să fie una dintre rețelele tale favorite după ce-l încerci.
Citește și: Rețetă de rulouri cu smântână și nucă
Rețetă de cheesecake cu cocos și ciocolată albă – ingrediente
Pentru blat :
- 400 gr biscuiti digestivi
- 125 gr unt
Pentru crema :
- 500 gr mascarpone
- 250 ml smantana lichida 30%
- 150 gr ciocolata alba
- 200 gr zahar pudra
- 150 gr fulgi de cocos
- 1 tsp extract de vanie
Pentru decor :
- 150 ml frisca
- 2 zahar pudra
- 50 gr fulgi cocos
- 0,50 tsp extract de vanilie
- 8 raffaello
Rețetă de cheesecake cu cocos și ciocolată albă – mod de preparare
Pentru început, pregătim blatul, astfel: biscuiți digestivi se sfărăma și se amesteca cu untul topit, urmând să se puna într-o tava rotunda cu pereți detașabili. Se apasă foarte bine pe ei pentru a nu se desface de fundul tăvii, iar apoi lăsăm totul la rece.
În tot acest timp începem pregătirea cremei. Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, 50 grame de fulgi de cocos și extractul de vanilie. Într-o oala se pune la încălzit smântână lichida împreună cu ciocolata alba și 100 gr de cocos până fierbe și se topește ciocolata complet.
Adăugăm un plic de gelatina în 100 ml de apă și așteptam 10 minute până se activează. După turnăm peste compoziția din oala fierbinte și amestecăm bine până se dizolva țoață gelatina. La final, turnăm compoziția din oală peste mascarpone și amestecam bine cu mixerul până se încorporează complet, apoi punem totul peste blatul de biscuiți. Se lasă totul la frigider pentru minim 3-4 ore, iar apoi ne ocupăm de decor.
Pentru decor prăjim cocosul într-o tigaie până se rumenește și turnam pe marginea cheescakeului, iar apoi punem 8 cercuri de frișcă în forma spiralată, loc în care vom așeza câte o bomboană raffaello. Decorul este obțional, însă este mereu o opțiune bună atunci când vrei să faci un tort aniversar rapid! Poftă bună!
Sursă foto: freepics