Dacă ești amator de dulciuri, iată o rețetă ușoară de cheesecake, gata în mai puțin de o oră. Dacă v-am stârnit interesul, mai jos regăsiți ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Cheesecake-ul este un desert extrem de popular și se regăsește în majoritatea cofetăriilor. Pentru cei care doresc să pregătească acest desert delicios acasă, trebuie să știți că nu aveți nevoie de prea multă experiență în bucătărie.
Citește și: Rețetă de sticksuri de dovlecei
Citește și: Rețetă de fabada sau mâncare de fasole în stil spaniol
Citește și: Rețetă ungurească de papricaș de pui
Citește și: Rețetă de gogoși la cuptor
Rețetă de cheesecake cu piersici – Ingrediente
225 g de biscuiți digestivi;
75 g de unt topit;
600 g de brânză de vaci;
200 g de zahăr;
3 ouă;
1 linguriță de extract de vanilie;
200 g de smântână lichidă;
1 piersică mare, decojită și tăiată în felii subțiri;
2 linguri de zahăr brun
Rețetă de cheesecake cu piersici – Mod de preparare
1. Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 175 de grade Celsius.
2. Ulterior, sfârmați biscuiții cu ajutorul unui sucitor, adăugați 75 de grame de unt și amestecați până obțineți o compoziție omogenă, potrivit spynews.ro.
3. Într-un bol încăpător, se amestecă 600 de grame de brânza de vaci, 200 de grame de zahăr și 3 ouă bătute în prealabil.
4. Mai apoi, adăugați în compoziție o lingură de vanilie și 200 de grame de smântână lichidă.
5. Biscuții se nivelează într-o tavă pentru a forma blatul. Peste acesta, turnați amestecul obținut anterior.
6. Într-un bol, se amestecă piersicile tăiate felii cu 2 linguri de zahăr brun, apoi se așează deasupra cheesecake-ului.
7. Acoperiți cheesecake-ul cu o folie de aluminiu și băgați-l în cuptor. Timpul recomandat de coacere este de 50 de minute. Ulterior, prăjitura se bagă la frigider și se lasă la răcit pentru aproximativ două ore.
Sursa foto: Freepik