Rețetă de chiftele de fasole, de post

 Ifrim Georgiana
.

Pentru că am intrat în Postul Crăciunului, vă recomandăm o rețetă delicioasă, ușor de făcut și deloc costisitoare. Chiftelele de fasole sunt un deliciu culinar și se gătesc în mai puțin de o oră. Mai jos, vei regăsi ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Pe 14 noiembrie, a început Postul Crăciunului, iar timp de 40 de zile, creștinii trebuie să se abțină de la vicii și alimente de origine animale. Această perioadă poate fi o adevărată provocare pentru gospodine, având în vedere opțiunile alimentare limitate, însă vă propunem o rețetă delicioasă de chiftele cu fasole, pentru diversificarea meniului.

Citește și: Rețeta de murături a Ancăi Țurcașiu

Citește și: Rețetă de poale-n brâu

Citește și: Rețetă de zacuscă de ghebe

Citește și: Rețetă de Tyrosalată. Cremă de brânză cu specific grecesc

Rețetă de chiftele de fasole – Ingrediente

250 g fasole fiarta

1 morcov

1 ceapa

2 catei de usturoi

1 legatura marar proaspat sau marar uscat

1 lingura faina

pesmet

2 felii de paine alba

boia de ardei dulce

sare

piper negru proaspat macinat

500 ml ulei pentru prajit

Rețetă de chiftele de fasole – Mod de preparare

1. Începeți prin a fierbe fasole. Puteți opta, de asemenea, pentru conserve de fasole din comerț, care nu necesită fierbere. Folosiți un blender sau un mixter vertical pentru a obține o pastă fină.

2. Mai apoi, se curăță morcovul și se dă prin răzătoare, apoi se taie mărunt ceapa și usturoiul. Se îndepărtează coaja de la feliile de pâine și se lasă la înmuiat în puțină apă, potrivit romaniatv.net.

3. Într-o tigaie cu ulei de măsline, se călește ceapa, apoi se adaugă morcovul. În cele din urmă, toate ingredientele de mai sus se amestecă într-un bolt încăpător.

4. Condimentați după preferințe, apoi începeți să formați chiftelele. Acestea se trec prin pesmet, apoi se prăjesc, pe fiecare parte, în ulei încins.

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton