Rețetă de chiftele siciliene din conopidă

 Oana Pantazi
.

Rețetă de chiftele siciliene din conopidă. Amestecul de conopidă, parmezan ras și Pecorino va da o savoare extraordinară acestui preparat, care nu doar că este super gustos, dar are și calorii puține, deci e perfect pentru cei aflați la dietă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Deși conopida nu este cea mai apreciată legumă, fiind consumată cu precădere murată, există și câteva modalități de a o face vedetă în farfurie. Trebuie să încercați această rețetă de chiftele siciliene din conopidă, pentru că sigur va deveni una dintre preferatele voastre, mai ales dacă țineți dietă. O chifteluță conține doar 50 de calorii!

Rețetă de chiftele siciliene din conopidă

Delicioasele chiftele siciliene se gătesc în aproximativ 25 de minute, prepararea lor durând în jur de 30 de minute, așadar în mai puțin de o oră vă veți surprinde prietenii și familia cu un preparat memorabil. Parmezanul, brânza Pecorino și aromata nucșoară vă vor surprinde la final.

Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de păsat cu lapte.

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi. Ușor de preparat

Citește și: Rețetă mâncare de roșii. Este o tocană savuroasă

Ingrediente

  • 1 kg conopidă
  • 100 g parmezan ras
  • 80 g brânză Pecorino
  • 2 ouă
  • 3-4 căței usturoi tocat
  • 50 g făină
  • 50 g pesmet
  • sare, piper, nucșoară, după gust

Cum se prepară chiftelele siciliene din conopidă

Rețetă de chiftele siciliene din conopidă. Se spală bine conopida, se îndepărtează frunzele verzi, se desface în buchețele și se pune la fiert în jur de 20 de minute, în apă cu puțină sare.

Apoi, se lasă conopida să se răcească bine într-o sită, pentru a se scurge de zeamă, și se zdrobește cu furculița într-un vas. Se adaugă ouăle, făina, parmezanul, brânza Pecorino, sarea (atenție la cantitate, parmezanul este sărat), piperul, nucșoara și pesmetul. Se amestecă bine totul până se obține un aluat cu o consistență moale (nu trebuie să curgă însă).

Se modelează chiftelele. Între timp, se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se dă drumul la cuptor, la 180°C. Se așază chiftelele în tavă și se bagă la cuptorul încins pentru 25-30 de minute. Se consumă calde, ca atare, sau alături de diferite sosuri ori garnituri.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton