Rețeta de chifteluțe la cuptor a Ginei Bradea. Celebrul blogger de food a împărtășit cu fanii ei din mediul online o rețetă de chifteluțe la cuptor. Acestea sunt la fel de gustoase ca cele prăjite în ulei, însă au mai puține calorii și, evident, mai puține grăsimi, ceea ce le face alegerea perfectă chiar și pentru cei care sunt la dietă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de chifteluțe la cuptor a Ginei Bradea. Persoanele aflate la dietă sau cele cu restricții alimentare cauzate de diverse afecțiuni evită să consume prăjeli, făină, pâine sau pesmet și cum aceste ingrediente fac parte, de obicei, din combinația pentru chiftele, cei mai mulți le evită. Iată însă că Gina Bradea a prezentat soluția perfectă pentru niște chiftele gustoase și sănătoase.
Rețeta de chifteluțe la cuptor a Ginei Bradea
Odată eliminate uleiul, pâinea și pesmetul, chiftelele devin dietetice și mai ușor de digerat de către organism, fiind potrivite chiar și pentru diabetici sau cei care au colesterolul crescut.
„Îmi plac mult chiftelele, dar prefer să le fac la cuptor, să evit prăjeală- sunt mai dietetice și foarte gustoase. Nu le pun nici pâine sau pesmet ci dovlecei. Rețeta e bună și pentru diabetici, celiaci (modelați chiftelele cu mâna udă, fără făină), pentru cei care se tem de colesterol etc.’, a scris Gina Bradea pe Instagram.
Citește și: Cum prepară Gina Bradea cornulețele cu gem și nucă
Citește și: Rețeta de plăcintă cu telemea, brânză și smântână a lui Sorin Bontea
Citește și: Rețeta „Amor Polenta. Este un desert italian delicios
Ingrediente
- doi dovlecei (aprox. 650 g)
- un morcov mic (50 g)
- un kg de carne (porc, vită)
- două ouă
- două cepe tăiate mărunt (400 g)
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel
- două căpățâni de usturoi pisat
- două lingurițe de cimbru uscat
- făină
- sare
- piper
Cum se prepară rețeta de chifteluțe la cuptor a Ginei Bradea
Chifteluțe din carne tocată, coapte în cuptor. Fără ulei, fără prăjeli, foarte gustoase și sănătoase. Doi dovlecei, cam 600 de grame, îi dăm pe răzătoarea mică. Un morcov, tot la fel dat pe răzătoarea mică, adăugăm un pic de sare și frământăm totul foarte bine. Scurgem zeama și adăugăm peste carnea tocată. Carnea tocată poate fi de porc, vită, amestec, pasăre, ce aveți.
Adăugăm și 2 ouă, ceapa tocată cât mai mărunt, mărar și pătrunjel verde, usturoi pisat, sare, cimbru pe care îl mai sfărâmăm încă o dată, piper proaspăt măcinat, va avea o aromă mai plăcută și frământăm tot foarte bine, ca să fie o pastă omogenă.
Tăiem chiftelele cam la 40-50 de grame maxim, bucata, mărimea ideală e 40 de grame. Le dăm prin făină, le modelăm frumos fără să le apăsăm cu degetele, ca să nu rămână urme de deget și apoi le punem în tava căptușită cu hârtie de copt. Le stropim cu puțin ulei, apoi chiftelele merg la cuptor.
După 20 de minute, le întoarcem pe partea cealaltă și le mai lăsăm încă 10 minute. Așa arată! Sunt mai tari decât cele prăjite în ulei, dar sunt absolut delicioase și rezistă în frigider 4-5 zile fără probleme sau le facem cu sos’, a explicat Gina Bradea pe pagina sa de Instagram.