Dacă ai rămas în pană de idei de rețete, fiind perioada postului, nu ezita să încerci chili vegetarian. Se prepară exclusiv din legume, are un gust delicios și este un pretext bun să-ți strângi familia la masă. Urmează pașii de mai jos pentru a te bucura de un prânz excelent. Poftă bună!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! MARTIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Rețeta este perfectă pentru cei cărora le place mâncarea condimentată, dar și pentru cei care urmează o dietă vegană. Este un preparat sățios, plin de proteine și fibre, dar slab în calorii, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru o masă echilibrată.
Citește și: Ce este „taci și înghite' – rețetă
Citește și: Rețetă de spanakopita vegană – plăcinta grecească cu tofu și spanac perfectă pentru post
Citește și: Rețetă de tort Mojito. Desertul se prepară în 30 de minute
Citește și: Rețetă de sarmale de post
Rețetă de chili cu fasole și legume – Ingrediente
2 căni de fasole roșie fiartă;
1 ceapă mare;
1 ardei gras;
2 roșii;
2 linguri de pastă de tomate;
1 linguriță de chili sau boia iute;
1 linguriță de chimion;
2 linguri ulei de măsline;
Sare și piper după gust.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/03/001-cover-4-33.jpg)
Rețetă de chili cu fasole și legume – Mod de preparare
1. Taie mărunt ceapa și ardeiul gras, apoi călește legumele într-o tigaie cu ulei de măsline până devin moi și ușor aurii.
2. Adaugă roșiile tăiate cuburi și pasta de tomate, amestecând bine, și lasă-le să fiarbă timp de 5-10 minute, până când se combină bine aromele.
3. Pune fasolea fiartă și adaugă condimentele: chili, chimion, sare și piper, ajustând cantitățile după gust, potrivit alba24.ro.
4. Lasă preparatul să fiarbă la foc mic pentru încă 20 de minute, amestecând ocazional pentru a preveni lipirea.
5. Servește-l fierbinte, alături de o garnitură de orez sau pâine de post, dacă dorești.
Sursa foto: Freepik